ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Στον ανακριτή και ο σταθμάρχης της επόμενης βάρδιας

Τέμπη: Στον ανακριτή και ο σταθμάρχης της επόμενης βάρδιας
Εντός της ημέρας αναμένεται να κληθούν από τον ανακριτή και άλλα πρόσωπα για να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση INTIME / ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για την τραγωδία στα Τέμπη με τον ανακριτή να καλεί και τον σταθμάρχη της επόμενης βάρδιας από εκείνης που σημειώθηκε το δυστύχημα.

Ειδικότερα, την πόρτα του ανακριτή περνά τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, ο σταθμάρχης της επόμενης βάρδιας με σκοπό να δώσει πληροφορίες στον ανακριτή ώστε ο τελευταίος να σχηματίσει πλήρη εικόνα για το τι συνέβη το βράδυ της τραγωδίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να κληθούν από τον ανακριτή και άλλα πρόσωπα για να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο να δοθεί προτεραιότητα στις έρευνες για τα Τέμπη, ενώ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για να εξετασθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια στον προϊστάμενο του σταθμάρχη Λάρισας.

Η έρευνα θα εξετάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στον προϊστάμενο του σταθμάρχη που τον τοποθέτησε στη βάρδια προκειμένου να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που τη χορήγησαν.

Παράλληλα δόθηκε εντολή να τεθούν σε αργία όσοι προκύψει ότι εμπλέκονται.

Επιθεωρητής ΟΣΕ: Υπήρχαν τρεις σταθμάρχες στη μοιραία βάρδια

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Επιθεωρητής του ΟΣΕ, (τέθηκε σε αργία στις 5/3) παρουσιάστηκε αυτοβούλως την περασμένη Παρασκευή στο δικαστικό Μέγαρο Λάρισας αυτοβούλως για να καταθέσει στοιχεία σχετικά με την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ίδιος είχε θέσει τρεις σταθμάρχες στη βραδινή βάρδια.

Από πληροφορίες από εργαζομένους στον ΟΣΕ, στη βραδινή βάρδια, σε ένα σταθμό μεγάλο σαν της Λάρισας, είναι τρεις οι σταθμάρχες: Ο αρχαιότερος και δύο ακόμη.

Ο 59χρονος κατηγορούμενος σταθμάρχης ο οποίος απολογήθηκε την Κυριακή (5/3) και αποφασίστηκε η προφυλάκισή του, κατέθεσε ότι στη βάρδια ήταν μόνος του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ