ΧΡΗΜΑ

Παράπονα για προβλήματα και καθυστερήσεις στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Παράπονα για προβλήματα και καθυστερήσεις στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ
Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ έγινε δέκτης παραπόνων υποψηφίων για προβλήματα και καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν σε ορισμένα εξεταστικά κέντρα Unsplash

Προς εξέταση θα τεθούν τα παράπονα των συμμετεχόντων για προβλήματα και καθυστερήσεις στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 4/3. 

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Αθανάσιος Παπαϊωάννου, επισημαίνει ότι έγινε δέκτης παραπόνων υποψηφίων για προβλήματα και καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν κατά την αναπαραγωγή των θεμάτων σε ορισμένα εξεταστικά κέντρα, μολονότι αυτά απεστάλησαν στα σχολεία με απόλυτη χρονική συνέπεια.

Όπως δηλώνει, ο ίδιος και η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού θα τα μελετήσουν «με τη δέουσα προσοχή μόλις σχηματίσουμε πλήρη εικόνα από τις αναφορές των προέδρων των εξεταστικών κέντρων» και υπογραμμίζει την ανάγκη μιας γραπτής διαγωνιστικής διαδικασίας με έμφαση στις δεξιότητες.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαϊωάννου χαρακτηρίζει αυτονόητη την έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση έκδοσης των αποτελεσμάτων.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής ευχαριστεί αφενός τους εργαζόμενους του ΑΣΕΠ που επί «τρεις και πλέον μήνες έδωσαν έναν καθημερινό αγώνα σε επταήμερη βάση» για την επιτυχή διεξαγωγή μιας διαδικασίας με υψηλές οργανωτικές απαιτήσεις και προκλήσεις και τον οποίο συνεχίζουν για όσα πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα, αφετέρου το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του υπουργείου Παιδείας για τη συμμετοχή του στην προσπάθεια αυτή.

Επίσης ευχαριστεί και τους 77.000 περίπου υποψηφίους που «προσήλθαν σε έναν απαιτητικό και καινοτόμο διαγωνισμό και μάλιστα, σε συνθήκες ψυχολογικά δύσκολες για όλους μας» Εύχεται τα αποτελέσματα να δικαιώσουν την προσπάθειά τους και υπενθυμίζει ότι ο διαγωνισμός αφορά στην κατάταξη υποψηφίων και όχι σε πρόσληψης.

Συμμετοχή στο 71%

Η συμμετοχή των υποψηφίων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το Σάββατο 4/3 έφτασε σε ποσοστό 71%, καθώς έλαβαν μέρος 76.799 υποψήφιοι επί αρχικού συνόλου 108.229.

Πιο αναλυτικά, για τη διαδικασία κατάταξης υποψηφίων σε πίνακα βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ο οποίος διεκπεραιώθηκε το Σάββατο, στην κατηγορία ΠΕ προσήλθαν 54.915 (70%) και στην ΤΕ 21.884 (73%).

Οι υποψήφιοι κατηγοριών Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, μετά από 4μηνη εντατική προετοιμασία, διαγωνίστηκαν για τη δημιουργία της λεγόμενης «δεξαμενής» υποψηφίων, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των αναγκών του Δημόσιου και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα θέματα/απαντήσεις της γραπτής εξέτασης στον διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (κλικ εδώ) εντός των προσεχών ημερών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ