ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα για τα Τέμπη από την Οικονομική Εισαγγελία: Ελέγχονται οι συμβάσεις και οι όροι τους

Έρευνα για τα Τέμπη από την Οικονομική Εισαγγελία: Ελέγχονται οι συμβάσεις και οι όροι τους
Στο πλαίσιο της έρευνας θα ελεγχθούν και οι λόγοι τη μη τήρησης χρονοδιαγραμμάτων στις συμβάσεις έργων στο σιδηροδρομικό δίκτυο EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Έρευνα για την καθυστέρηση στην υλοποίηση έργων υποδομής για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου, τα οποία έγιναν γνωστά μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ξεκινά η Οικονομική Εισαγγελία.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα ελεγχθούν οι συμβάσεις, η υλοποίηση ή μη των όρων τους, καθώς και οι λόγοι τη μη τήρησης χρονοδιαγραμμάτων που ορίζονταν σε κάθε ανάθεση αλλά και τα δαπανηθέντα χρήματα σε κάθε φάση.

Η έρευνα που διατάχθηκε με αφορμή την επιστολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, θα εξετάσει συγκεκριμένα την καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου με έλεγχο των συμβάσεων, γιατί δεν προχώρησαν, πόσα χρήματα δαπανήθηκαν, γιατί δεν τηρήθηκαν χρονοδιαγράμματα και ποιοι ευθύνονται για όλα αυτά.

Η έρευνα ανατέθηκε στον οικονομικό εισαγγελέα.

Αναβαθμίζονται οι έρευνες της Δικαιοσύνης

Νωρίτερα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, αναμένεται να υποβάλει αίτημα για σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών Λάρισας προκειμένου να οριστεί εφέτης ειδικός ανακριτής για τις περαιτέρω έρευνες στην υπόθεση του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη με τα 57 θύματα και τους δεκάδες τραυματίες.

Οι έρευνες της Δικαιοσύνης θα στραφούν και στην αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών σε υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΣΕ που τοποθέτησαν τον συγκεκριμένο σταθμάρχη στη θέση του χωρίς να διαθέτει τα προσόντα, αλλά και άλλων προσώπων που είχαν εμπλοκή στην υπόθεση.

Πιθανό είναι και το άνοιγμα ταυτόχρονης μεγάλης έρευνας στην Αθήνα με αντικείμενο τη διερεύνηση για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων ασφαλείας του σιδηροδρομικού δικτύου.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για να εξετασθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια στον προϊστάμενο του σταθμάρχη Λάρισας.

Η έρευνα θα εξετάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στον προϊστάμενο του σταθμάρχη που τον τοποθέτησε στη βάρδια προκειμένου να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που τη χορήγησαν.

Παράλληλα δόθηκε εντολή να τεθούν σε αργία όσοι προκύψει ότι εμπλέκονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ