ΕΛΛΑΔΑ

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη σε Δημόσιο και μέσα μεταφοράς

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη σε Δημόσιο και μέσα μεταφοράς
Απεργία έχει προκηρύξει και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, διεκδικώντας άμεση λήψη μέτρων ασφαλείας σε όλες τις γραμμές σταθερής τροχιάς IN TIME / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Σε απεργιακό «κλοιό» αναμένεται να βρεθεί η χώρα την Τετάρτη (8/3), με τους εργαζομένους στους σιδηροδρόμους, να διεκδικούν να αποδοθεί Δικαιοσύνη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ σε απεργία μετατρέπεται η στάση εργασίας που είχε προκηρυχθεί για την «Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών» στο Δημόσιο.

Ειδικότερα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι.

Συνεχίζονται, δε, για ακόμη μια ημέρα οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους με τα πρωτοβάθμια Σωματεία εργαζομένων της Hellenic Train, με τα δρομολόγια σε τρένα και Προαστιακό να έχουν ανασταλεί.

Ταυτόχρονα, η ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε, επίσης 24ωρη πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία για την Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2023, «μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία».

Επιπλέον, απεργία έχει προκηρύξει και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, διεκδικώντας άμεση λήψη μέτρων ασφαλείας σε όλες τις γραμμές σταθερής τροχιάς του πανελλαδικού και αστικού σιδηροδρομικού δικτύου (ΟΣΕ-ΣΤΑΣΥ-ΤΡΑΜ), καθώς και σε όλα τα αστικά δίκτυα μεταφορών προσώπων (ΟΑΣΑ, ΟΣΥ,ΟΑΣΘ κλπ.) με την εφαρμογή συστημάτων ασφαλείας. Παράλληλα, διεκδικούν την άμεση διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για την εφαρμογή πολιτικών υγείας και ασφάλειας σε όλους τους εργασιακούς χώρους, έτσι να αποφευχθεί στο μέλλον η επανάληψη αντίστοιχης εθνικής τραγωδίας.

Τέλος, Παμπειραϊκή απεργία έχει προκηρυχθεί και από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ