ΕΛΛΑΔΑ

«Η Τζωρτζίνα θα έπαιρνε εξιτήριο» κατέθεσε νοσηλεύτρια στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

«Η Τζωρτζίνα θα έπαιρνε εξιτήριο» κατέθεσε νοσηλεύτρια στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου
H νοσοκόμα κατέθεσε πως ενημερώθηκε από τους γιατρούς ότι η 9χρονη Τζωρτζίνα είχε κάνει ένα πιθανό επεισόδιο σπασμών αλλα ή κλινική της EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Με την κατάθεση νοσηλεύτριας η οποία είχε βάρδια στις 8 και 9 Απριλίου 2021 στην παιδιατρική κλινική του Καραμανδάνειου νοσοκομείου συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.  

Η Παναγιώτα Τσεντούρου ανέφερε στην κατάθεση της πως ενημερώθηκε ότι η 9χρονη ήταν μία ιδιαίτερη περίπτωση καθώς είχε χάσει τα αδελφάκια της και πως είχε κάνει ένα πιθανό επεισόδιο σπασμών.

«Κατά τη διάρκεια της απογευματινής μου βάρδιας το παιδί ανέβασε σφυγμούς στο όριο όμως. Ο γιατρός της έκανε καρδιογράφημα και μας είπε να την παρακολουθούμε. Την επόμενη ημέρα (9 Απριλίου) της κάνανε εγκεφαλογράφημα και ήταν καλό. Οι γιατροί είπαν ότι το παιδί είχε καλή κλινική εικόνα και ότι δεν υπάρχει λόγος να παραμείνει στο νοσοκομείο και πως έπρεπε να πάρει και εξιτήριο και επειδή ήταν περίοδος covid-19», τόνισε η μάρτυρας.

Η νοσηλεύτρια περιέγραψε στη συνέχεια πως η κατηγορούμενη φώναξε και τους είπε πως το παιδί άρχισε να βήχει και να κάνει εμετό.

«Πήγαμε στο δωμάτιο. Το παιδί είχε σαλάκια στο νεφροειδές. Ενημερώθηκε η μητέρα πως το παιδί είναι καλά. Εκεί η μητέρα μας είπε: «είναι καλά αυτό το παιδί; Του δίνεται εξιτήριο;». Τότε, ο γιατρός μας είπε να την παρακολουθήσουμε» είπε η μάρτυρας στην κατάθεση της.

«Μας είπε ότι το παιδί δεν μπορεί να ανασάνει και είναι μελανό. Πήγαμε στο δωμάτιο και το παιδί ήταν χλωμό και το παρακολουθούσαμε» τόνισε, επίσης, η μάρτυρας, ενώ ανέφερε ότι οι γιατροί είχαν συστήσει «στους γονείς να πάνε το κοριτσάκι σε παιδοψυχολόγο για να πάρει βοήθεια ώστε να αντιμετωπίσει την απώλεια των αδελφών του».

Πρόεδρος: Λέτε στην κατάθεσή σας ότι στις 9 Απριλίου πήγατε και είδατε το παιδί χλωμό με τάση προς έμετο.

Μάρτυρας: Ναι, επανήλθε αμέσως το χρώμα του και δεν έκανε εμετό. (…)

Εισαγγελέας: Μας είπατε ότι σας είπε η μητέρα ότι το παιδί ήταν μελανό; Ήταν όταν πήγατε εσείς μελανό;

Μάρτυρας: Όχι ήταν ωχρό και μετά από πέντε λεπτά επανήλθε.

Εισαγγελέας: Μιλήσατε με το παιδί πως καταλάβατε ότι είχε τάση προς εμετό;

Μάρτυρας: Προσπαθούσε να κάνει εμετό αλλά δεν μπορούσε.

Στη μάρτυρα υπέβαλε ερωτήσεις και ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, Αλέξης Κούγιας.

Κούγιας: Στις 9/4 έχετε βάρδια έχετε βάρδια από το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Γράφετε ότι το παιδί εμφάνισε βήχα και έκανε εμετό. Γιατί λέτε ότι τώρα είχε λίγα σάλια;

Μάρτυρας: Δεν έκανε εμετό. Στη πρώτη φορά που μας φώναξε η μητέρα μας έδειξε το νεφροειδές και είχε μέσα λίγα σάλια. Γράφω ότι μας ενημέρωσε η μητέρα ότι εμφάνισε βήχα και εμετό…

Κούγιας: Δεν το γράφετε αυτό είναι σαν είναι δικό σας.

Πρόεδρος: Γιατί δεν το λέτε ξεκάθαρα στην κατάθεσή σας; Γιατί στο ιστορικό φαίνεται σαν να το λέτε εσείς και όχι σαν να σας ενημερώνει η μητέρα. Μπορείτε να μας το διευκρινίσετε; Γιατί υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση;

Μάρτυρας: Εμετός είναι και το ένα εμετός και το άλλο…

Πρόεδρος: Γιατί αυτά δεν τα είπατε στην ανακρίτρια;

Μάρτυρας: Δεν ρωτήθηκα για όλες αυτές τις λεπτομέρειες.

Κούγιας: Αποκλείεται να ήταν μελανό και η μελανότητα να μεταβλήθηκε σε ωχρότητα;

Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ