ΕΛΛΑΔΑ

Εγκατέλειψαν τιγράκι σε κάδο έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Εγκατέλειψαν τιγράκι σε κάδο έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο
Το ζώο που βρέθηκε είναι παράλυτο, σε κακή κατάσταση και περιθάλπτεται στην κλινική Newsbomb.gr

Με ένα πρωτοφανές περιστατικό ήρθαν αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Σπάτων, όταν βρήκαν σε κάδο απορριμμάτων ένα λευκό τιγράκι παρατημένο. 

Το ζώο που βρέθηκε είναι παράλυτο, σε κακή κατάσταση και περιθάλπτεται στην κλινική του Αττικού Πάρκου, όπου και τον περιθάλπουν μέχρι σήμερα.

Το άτυχο ζώο σύμφωνα με τους ειδικούς είναι μόλις 4 μηνών και όπως εξηγεί ο διευθυντής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ στο Newsbomb.gr πρόκειται προφανώς για την πράξη ενός ασυνείδητου, ο οποίος αφού προμηθεύτηκε παράνομα το λευκό τιγράκι, λόγω της αναπηρίας του αποφάσισε να το ξεφορτωθεί, με αυτόν τον τρόπο.

«Κάποιος το έφερε παράνομα από το εξωτερικό, μιας και η νομοθεσία σε όλη την Ευρώπη είναι σαφής και αυστηρή, απαγορεύοντας το εμπόριο άγριων ζώων. Οι λευκές τίγρεις δεν ζουν στο φυσικό περιβάλλον – πρόκειται μια ζώα που έχουν υποστεί μετάλλαξη, εξ ου και το λευκό χρώμα, και υπάρχουν μόνο σε πάρκα ή σε τσίρκα, όπου αυτά λειτουργούν ακόμα», εξηγεί ο κ. Λεσουέρ.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο το λευκό τιγράκι δεν είναι σε καλή κατάσταση, αφού από την μέση και κάτω είναι παράλυτο. Τα πίσω του πόδια δεν κουνιούνται, δεν έχει λάβει ποτέ σωστή διατροφή και έχει σημαντική έλλειψη της Βιταμίνης D, ίσως γιατί βρισκόταν από τότε που γεννήθηκε σε κλειστό και σκοτεινό χώρο.

«Η σπονδυλική του στήλη δεν φαίνεται καν καλά στις ακτινογραφίες, ενώ το πίσω πόδι του έχει σπάσει», αναφέρει ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ, ο οποίος εκτιμά ότι η παράλυση επήλθε πιθανότατα όχι εκ γενετής, αλλά λόγω ακριβώς αυτής της κακομεταχείρισης που υπέστη.

«Το ζώο ήταν πραγματικά σε κακά χέρια», υπογραμμίζει.

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο έχει ειδοποιήσει τις αρχές, το Δασαρχείο και την Αστυνομία και αναμένουν ενημέρωση για το τι να κάνουν, ωστόσο «εμείς θα το κρατήσουμε και θα το περιθάλπτουμε για όσο χρειαστεί», όπως επισημαίνει ο διευθυντής του Πάρκου.

Η μικρή θηλυκή τίγρης αρνείται να φάει κανονικά, ή να πιει γάλα. Σιτίζεται μόνο με κιμά, κι αυτό αν του δοθεί από το χέρι του φροντιστή του. Μέσα στην ημέρα οι υπεύθυνοι της κλινικής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου το βγάζουν σε εξωτερικό χώρο προκειμένου να το δει ο ήλιος και να προσλάβει την απαραίτητη βιταμίνη D.

«Το ζώο υποφέρει και δυστυχώς οι εκτιμήσεις μας για το προσδόκιμο της ζωής του δεν είναι καλές», o Ζαν Ζακ Λεσουέρ, ο οποίος χαρακτηρίζει το περιστατικό πρωτοφανές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ