ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Έρχονται νέες ποινικές διώξεις μετά τα πορίσματα των δικαστικών

Τέμπη: Έρχονται νέες ποινικές διώξεις μετά τα πορίσματα των δικαστικών
Oι ανακριτικές αρχές φέρονται να είναι έτοιμες να προχωρήσουν άμεσα εις βάρος υπηρεσιακών παραγόντων του ΟΣΕ. Eurokinissi / ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, καθώς νέα πρόσωπα μπαίνουν στο «κάδρο» της ελληνικής Δικαιοσύνης προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες τους. 

Ήδη παραδόθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, τα πορίσματα των δικαστικών πραγματογνωμόνων με τα κρίσιμα δεδομένα που θα δείξουν τι πραγματικά έγινε και ποιοι φταίνε για αυτό.

Τα πορίσματα των δύο εμπειρογνωμόνων θα διευκολύνουν τις Αρχές να ξετυλίξουν το κουβάρι της έρευνας, αφού αναμένεται να προσκομίσουν στοιχεία για τα αίτια και το χρονικό του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Oι ανακριτικές αρχές φέρονται να είναι έτοιμες να προχωρήσουν άμεσα εις βάρος υπηρεσιακών παραγόντων του ΟΣΕ.

Ήδη έχει προφυλακιστεί ο 59χρονος σταθμάρχης του ΟΣΕ για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια κατά συρροή και διατάραξη ασφαλείας συγκοινωνιών.

Σήμερα η απόφαση για την ανάθεση της υπόθεσης σε εφέτη ανακριτή

Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών της Λάρισας προκειμένου να αποφασίσει σχετικά με το εάν θα ανατεθεί ή όχι η υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών σε εφέτη ανακριτή. Υπενθυμίζεται, ότι τη σύγκλιση της Ολομέλειας των 21 Εφετών έχει ζητήσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών της Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος.

Πάντως την αντίθεσή τους στην αφαίρεση της δικογραφίας από τους ανακριτές που την χειρίζονται εξέφρασαν μέσω του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια συγγενείς 9 θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος Τέμπη.

Η ανακοίνωση:

Όπως είναι γνωστό, το δικηγορικό μας γραφείο έχει αναλάβει την εκπροσώπηση του βήματος της υποστηρίξεως της κατηγορίας για τους συγγενείς 9 συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους στο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα του Ευαγγελισμού και τεσσάρων τραυματιών.

Τόσο ο επικεφαλής του γραφείου μας, κ. Αλέξιος Κούγιας, όσο και οι συγγενείς των θυμάτων έχουμε ευθεία αντίρρηση για την αντικατάσταση των συγκεκριμένων Δικαστικών και Εισαγγελικών λειτουργών με Εφέτη Ανακριτή και Εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος θα γνωμοδοτεί επί όλων των διαδικαστικών θεμάτων.

Σήμερα, ενώπιον του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Λαρίσης κου Δασκαλοπούλου θα καταθέσουμε δικόγραφο, με το οποίο αφενός μεν θα δηλώνουμε την ευθεία αντίρρησή μας για το ενδεχόμενο της αντικαταστάσεως των ως άνω Δικαστικών και Εισαγγελικών λειτουργών που επιμελούνται μέχρι τώρα της ανακρίσεως και ταχύτατα έχουν προβεί σε εξαιρετικές ανακριτικές πράξεις, όπως διαπιστώσαμε από τη μελέτη της μέχρι τώρα σχηματισθείσης δικογραφίας, και συγχρόνως ζητούμε αντί της αντικαταστάσεως της κας Σούρλα και του κου Τζαμαλή, ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Λαρίσης να αποφασίσει άμεσα τον διορισμό και δεύτερου τακτικού Ανακριτού για την όσο δυνατόν ταχύτερη διεξαγωγή και ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ