ΕΛΛΑΔΑ

Λίβελος Αμβρόσιου για τα Τέμπη: «Τιμωρία Θεού για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις»

Λίβελος Αμβρόσιου για τα Τέμπη: «Τιμωρία Θεού για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις»
Αν και γνωστός για τις σκοταδιστικές του απόψεις, σοκάρει με τον τρόπο που προσβάλλει κυνικά τη μνήμη των νεκρών, των συγγενών τους και όλης της ελληνικής κοινωνίας ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI

Λίβελο που αποδίδει στην τραγωδία των Τεμπών στην «οργή του Θεού», έγραψε ο γνωστός για τις σκοταδιστικές του απόψεις μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Τη στιγμή που όλη η Ελλάδα πενθεί για τα 57 νεκρά παιδιά της και ζητά μετ’ επιτάσεως απαντήσεις στα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας, αναφέρει πως η «θεολογική» απάντηση στο ερώτημα «γιατί Θεέ μου» είναι η «τιμωρία από το Θεό» για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις τις οποίες χαρακτηρίζει «του διαβόλου».

Σοκάροντας με τον τρόπο που προσβάλλει κυνικά τη μνήμη των νεκρών, των συγγενών τους και όλης της ελληνικής κοινωνίας αναφέρει:

«Προκειμένου δε περί του τραγικού συμβάντος εκεί ψηλά στα Τέμπη της Θεσσαλίας μήπως το γεγονός αυτό έρχεται ως ΤΙΜΩΡΙΑ από τον Θεόν για την υπερβολική ασέβεια του ανθρώπου και τον πλεονασμό της αμαρτίας κατά το προηγηθέν τριήμερο του Καρναβαλιού, που τόσο πολύ γιορτάσθηκε όχι μόνον σ’ ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα, αλλά και σε διάφορες άλλες περιοχές του Πλανήτου μας;», γράφει στο μακροσκελές «άρθρο» του στο ekklisiaonline.

Ο Αμβρόσιος στρέφει παράλληλα τα βέλη του για τους «εκκλησιαστικούς παράγοντες» στους οποίους αποδίδει «μουγκαμάρα» για τη «λιτανεία στη γιορτή του διαβόλου».

«Δεν σας αποκρύπτουμε, αγαπητοί μου Αδελφοί, την μεγάλη στενοχώρια μας, για την σιωπή της Μητρός Εκκλησίας! Γιά την ΜΟΥΓΓΑΜΑΡΑ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ!», γράφει χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ