ΕΛΛΑΔΑ

Αναχώρησε για την Τουρκία η τρίτη αποστολή ανθρωπιστικού υλικού από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Αναχώρησε για την Τουρκία η τρίτη αποστολή ανθρωπιστικού υλικού από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό
Τρία μεγάλα φορτηγά γεμάτα είδη πρώτης ανάγκης και ένα διασωστικό όχημα αναχώρησαν από τις αποθήκες του ΕΕΣ στον Κολωνό Ερυθρός Σταυρός

Λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής 10/3 αναχώρησε η τρίτη κατά σειρά αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Τουρκία.

Τρία μεγάλα φορτηγά γεμάτα είδη πρώτης ανάγκης και ένα διασωστικό όχημα αναχώρησαν από τις αποθήκες του ΕΕΣ στον Κολωνό, παρουσία του Προέδρου του ΕΕΣ, δρ Αντώνιου Αυγερινού, του Τούρκου Πρόξενου στην Αθήνα, κ. Erdem Kutlu και του ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γιώργου Σταμάτη.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παραμένοντας πιστός στις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης και σε συνεχή επικοινωνία με την Ερυθρά Ημισέληνο απέστειλε περί τους 40 τόνους υλικού σε καινουργή κατάσταση όπως σκηνές, τρόφιμα μακράς διάρκειας, κουβέρτες υπνόσακους και είδη ατομικής υγιεινής, τα οποία συλλέχθηκαν από την αγάπη και την αλληλεγγύη του Ελληνικού λαού σε σημεία όλης τη χώρας. Η ανθρωπιστική βοήθεια του Ε.Ε.Σ. πρόκειται να παραδοθεί απευθείας στις αποθήκες της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου στο Μπελέν.

Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΕΕΣ, δρ Αντώνιος Αυγερινός, «θα συνεχίσουμε την αποστολή των υλικών έως ότου και το τελευταίο τεμάχιο αποσταλεί σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν απόλυτη ανάγκη τη βοήθειά μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό που εμπιστεύεται απόλυτα τον ΕΕΣ. Θα τιμήσουμε αυτή την εμπιστοσύνη».

Από πλευράς του ο ΓΓ. Κοινωνικής Πολίτης κ. Γιώργος Σταμάτης «ο ΕΕΣ για μια ακόμη φορά, όπως έπραξε στην Ουκρανία έτσι και στην Τουρκία δείχνει πόσο μεγάλο είναι να πιστεύεις στις ανθρώπινες και πανανθρώπινες αξίες του Ερυθρού Σταυρού και γενικότερα της προσφοράς και της αλληλεγγύης».

Σε δηλώσεις του ο Τούρκος Πρόξενος στην Αθήνα, κ. Erdem Kutlu αφού ευχαρίστησε τη χώρα μας και τον ΕΕΣ για τη βοήθειά τους είπε πως «ο καλός φίλος φαίνεται σε μία έκτακτη κατάσταση, όπως ο καταστροφικός σεισμός που κόστισε τη ζωή σε χιλιάδες συνανθρώπους μας. Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. και τους εθελοντές για την ιδιαίτερα σημαντική προσφορά τους προς τους πληγέντες της χώρας μας.»

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα συνεχίσει με αμείωτο ρυθμό τις ανθρωπιστικές αποστολές σε Τουρκία και Συρία. Για να δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.redcross.gr/ .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ