ΕΛΛΑΔΑ

Μαθήματα τουρκικών και βουλγαρικών σε 65 αστυνομικούς που υπηρετούν στη Θράκη

Μαθήματα τουρκικών και βουλγαρικών σε 65 αστυνομικούς που υπηρετούν στη Θράκη
Παλαιότερο στιγμιότυπο από τη γέφυρα των Κήπων στον Έβρο, όπως την αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007 EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

Γνώστες της τουρκικής και της βουλγαρικής γλώσσας θα είναι ακόμη 65 αστυνομικοί οι οποίοι ασχολούνται με τη διενέργεια διαβατηριακών ελέγχων στα συνοριακά σημεία διέλευσης της Νυμφαίας Ροδόπης και των Κήπων Έβρου.

Η εκπαιδευτική δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας της γενικής περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που εδρεύει στην Κομοτηνή.

Στόχος των σεμιναρίων ήταν η απόκτηση βασικών γνώσεων της βουλγάρικης και της τούρκικης γλώσσας από τους αστυνομικούς, οι οποίες θα τους βοηθήσουν κατά τη διενέργεια των αστυνομικών–διαβατηριακών ελέγχων.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κομοτηνή στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Μεγάρου, ο πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Αθανάσιος Καραμπίνης και ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ταξίαρχος Νικόλαος Μενεξίδης, μίλησαν για την σημασία της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής δράσης, ενώ παράλληλα, εξέφρασαν την επιθυμία τους για συνέχιση της συνεργασίας με ανάλογες μελλοντικές πρωτοβουλίες.

Τελωνείο Κήπων 2007 11 19 Μπόλαρη 1139143

Αστυνομικοί στο τελωνείο των Κήπων στον Έβρο λίγο πριν από τα εγκαίνια του ελληνοτουρκικού αγωγού φυσικού αερίου από τους πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Ταγίπ Ερντογάν, τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007 - Πηγή: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ