ΕΛΛΑΔΑ

«Αφήστε με, πονάω» - Σχολικός εκφοβισμός και παρενόχληση μαθήτριας στην Κρήτη

«Αφήστε με, πονάω» - Σχολικός εκφοβισμός και παρενόχληση μαθήτριας στην Κρήτη
Η μητέρα μεταξύ άλλων καταγγέλλει ότι η κόρη της βρισκόταν στην τουαλέτα σε ώρα διαλείμματος, όταν μεγαλύτερα παιδιά της έκαναν άσεμνες χειρονομίες EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Αποτροπιασμό προκαλούν οι περιγραφές μητέρας ενός 7χρονου κοριτσιού, το οποίο υπέστη σχολικό εκφοβισμό και παρενόχληση από συμμαθητές του μέσα σε σχολείο της Κρήτης, ενώ όπως αναφέρει το παιδί της έχει ξεσπάσματα θυμού και ακόμα και σήμερα δέχεται bullying χωρίς να έχει δοθεί λύση από τους αρμόδιους φορείς.

«Το παιδί μου έχει εφιάλτες. Φωνάζει στον ύπνο του ''Αφήστε με, πονάω!'', όπως έλεγε και στα παιδιά που το παρενόχλησαν στις τουαλέτες του σχολείου». Τα παραπάνω αναφέρει στο Cretalive η μητέρα του κοριτσιού, μαθήτριας της Α' τάξης Δημοτικού σχολείου στην Κρήτη.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η μητέρα, το παιδί βρισκόταν στην τουαλέτα του σχολείου την ώρα του διαλείμματος και παιδιά Ε' τάξης του έκαναν άσεμνες χειρονομίες. Πρόκειται για τη δεύτερη καταγγελία που έγινε στο τοπικό ΜΜΕ για το ίδιο σχολείο και η υπόθεση βρίσκεται πια στα χέρια της Δικαιοσύνης. Η μητέρα αναφέρει πως το κορίτσι της έχει ξεσπάσματα θυμού ενώ ακόμα και σήμερα την ενοχλούν τα μεγαλύτερα παιδιά.

Σύμφωνα με την καταγγελία, μεγαλύτερα παιδιά της κλωτσούν την τσάντα, την κοιτούν με άγριο βλέμμα και το παιδί φοβάται ακόμη και να πάει στο σχολείο του.

Πρόσφατα, διοργανώθηκε εκδήλωση στον χώρο του σχολείου με το θύμα να αρνείται να παρευρεθεί για να αποφύγει να βρεθεί στον ίδιο χώρο με τα υπόλοιπα παιδιά.

Η μητέρα του παιδιού κατήγγειλε εξ αρχής το περιστατικό στο σχολείο ζητώντας την προστασία του παιδιού της ώστε να είναι και να μπορεί να αισθάνεται ασφαλής στον εκπαιδευτικό χώρο και να μη χάσει την εμπιστοσύνη του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το παιδί έχει ήδη ξεκινήσει συνεδρίες με παιδοψυχολόγο για να αντιμετωπίσει το περιστατικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ