ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Νέες διαδηλώσεις την Κυριακή σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Τέμπη: Νέες διαδηλώσεις την Κυριακή σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις
Έχουν προγραμματιστεί διαμαρτυρίες, μεταξύ άλλων, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χανιά και Ηράκλειο CNN Greece/ Λευτέρης Παρτσάλης

Νέες διαδηλώσεις για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έχουν προγραμματιστεί σε αρκετές πόλεις της χώρας σήμερα, Κυριακή 12/3, από πολίτες και οργανώσεις που ζητούν να αποδοθεί Δικαιοσύνη για την τραγωδία. 

Ειδικότερα, στην Αθήνα καλούν σε συμμετοχή στις 12:00 στο Σύνταγμα Φοιτητικοί Σύλλογοι, μαθητές και μαθήτριες και συνδικάτα, με την ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ να εκφράζουν ως με βασικό αίτημα να μην συγκαλυφθεί η τραγωδία, οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη και να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας, ενώ έχουν ανακοινωθεί διαδηλώσεις και σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χανιά, Ηράκλειο και άλλες πόλεις της χώρας.

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένη και στη Θεσσαλονίκη για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, σύμφωνα με το thestival.gr

Συγκεκριμένα, στις 11:30 θα συγκεντρωθούν στο άγαλμα Βενιζέλου σωματεία, φοιτητές και φοιτήτρεις και πολιτικές συλλογικότητες, από όπου θα ξεκινήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους.

Για μια ακόμη ημέρα, η τοπική κοινωνία της Λάρισας πρόκειται να βγει στους δρόμους με το Εργατικό Κέντρο της πόλης να καλεί σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Κυριακής (12/3): «Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί. Όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή. Ραντεβού στο νέο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο της Κυριακής 12/3 στις 12:00 στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας», σύμφωνα με το onlarissa.gr.

Επιπλέον, τo νομαρχιακό τμήμα Λάρισας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με ανακοίνωσή του, απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο. Αντίστοιχο κάλεσμα και από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Κων. Κούμας», αλλά και από την ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας.

Παράλληλα, σε τοπικό επίπεδο έχουν προγραμματιστεί δράσεις από τοπικούς φορείς, αντίστοιχες με εκείνες που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο (11/3), ενώ ακολουθεί η και η 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ