ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις τεσσάρων αστυνομικών για βασανισμό κατάδικου

Συλλήψεις τεσσάρων αστυνομικών για βασανισμό κατάδικου
Κατήγγειλε πως όταν έφτασε στον Κορυδαλλό, του φόρεσαν κράνος για να μην φανούν τα χτυπήματα που είχε στο κεφάλι ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ / Eurokinissi

Τρεις αστυνομικοί και ο επικεφαλής τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για βασανιστήρια και προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας μετά από καταγγελία Αλβανού κατάδικου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλβανός ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης για ναρκωτικά και ληστείες κατήγγειλε τους αστυνομικούς ότι την ώρα που ήταν μέσα στην κλούβα των μεταγωγών από τη Θεσσαλονίκη για Κορυδαλλό τον χτύπησαν στο κεφάλι, ενώ ζητούσε νερό κατά τη διαδρομή και δεν του έδιναν.

Επίσης κατήγγειλε ότι όταν έφτασε στον Κορυδαλλό του φόρεσαν κράνος για να μην φανούν τα χτυπήματα που είχε στο κεφάλι. Μέσα στην κλούβα ήταν έντεκα κρατούμενοι οι οποίοι επίσης καταθέτουν ότι οι αστυνομικοί χτύπησαν τον Αλβανό κατάδικο, ενώ για το κράνος ισχυρίζονται ότι το φορούσε γιατί προσπαθούσε να χτυπήσει το κεφάλι του ο ίδιος στην κλούβα.

Πάντως όταν έφτασε στον Κορυδαλλό ένας αρχιφύλακας τον φυλακών εντόπισε τα σημάδια στο κεφάλι του κρατούμενου και ειδοποίησε τους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι και προχώρησαν στις συλλήψεις των τεσσάρων αστυνομικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ