Απόστολος Λύτρας για Τέμπη: Ήταν θέμα χρόνου να γίνει ένα ατύχημα
Ανανεώθηκε:
Στα μέτρα ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο και τις ευθύνες που βαραίνουν μία σειρά από άτομα αναφέρθηκε ο δικηγόρος, Απόστολος Λύτρας το πρωί της Δευτέρας (13/3) μιλώντας για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.
Ειδικότερα, σε δήλωσή του στην ΕΡΤ δήλωσε πως «είναι βέβαιο ότι δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας ή δεν λειτουργούσαν μέτρα ασφαλείας», ενώ σημείωσε πως «είναι σίγουρο ότι υπάρχουν πολλές ευθύνες από αρκετά άτομα».
Παράληλα, στράφηκε στις ευθύνες των δύο φορέων που διαχειρίζονται το σιδηρόδρομο θέτοντας το ερώτημα:
«Είναι δυνατόν η Hellenic Train και ο ΟΣΕ να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν μέτρα ασφαλείας και να επιτρέπουν να γίνονται αυτά τα ταξίδια με τα τρένα;» και τόνισε ότι «οι ευθύνες θα αποδοθούν».
Συμπλήρωσε, δε, πως όλοι περίμεναν ότι κάποια στιγμή θα γίνει κάποιο ατύχημα. «Δεν είναι δυνατόν το 2023 να περιμένουμε, ειδικά ο επιβάτης να είναι στην διακριτική ευχέρεια του κάθε κυρίου Βασίλη για το αν θα γυρίσει ένα κλειδί και να κινδυνεύει η ζωή του».
Αναφορικά με τις επόμενες δικαστικές ενέργειες των οικογενειών των θυμάτων που εκπροσωπεί, ξεκαθάρισε ότι κανένας από τους ανθρώπους αυτούς που έχει χάσει το παιδί του δεν ενδιαφέρεται στην παρούσα φάση για τα δικαστήρια και τις αποζημιώσεις καθώς οι άνθρωποι «έχουν τον πόνο τους, έχουν καταστραφεί».
Ωστόσο, τόνισε ότι «οφείλουμε να παρακολουθήσουμε την ανάκριση, να δούμε τις διαδικαστικές πράξεις και όπου χρειαστεί θα παρέμβουμε».
Εύχομαι μόνο να μην καθυστερήσουν οι διαδικασίες, ανέφερε καταλήγοντας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τέμπη - «Ή θα πηδήξεις ή θα καείς ζωντανός»: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιζώντων
Τέμπη: Συνεχίζει την έρευνα ο νέος εφέτης ανακριτής – Πότε απολογούνται οι κατηγορούμενοι
Τέμπτη: Εμπειρογνώμονες αναζητούν στοιχεία στα διαλυμένα βαγόνια
Κακοκαιρία Byron: Οι 260 τόνοι νερού ανά στρέμμα και οι περιοχές που απειλούνται τις επόμενες ώρες
20:39
Σρι Λάνκα: Περισσότερους από 600 νεκρούς άφησε πίσω του ο κυκλώνας Ντίτβα (pics)
20:30
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρύξει η Λιθουανία για τα αερόστατα από τη Λευκορωσία
20:23
Ιταλία: Δολοφόνησε τον γείτονά του που προσπαθούσε να του γκρεμίσει το σπίτι και... αθωώθηκε
20:16