ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν Τρεμόπουλος και άλλοι 13 σε κινητοποίηση κατά της κοπής δέντρων

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν Τρεμόπουλος και άλλοι 13 σε κινητοποίηση κατά της κοπής δέντρων
Τα δέντρα αυτά (41 λεύκες) έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα Screen grab / Glomex / OpenNews

Στην προσαγωγή μελών οικολογικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, μεταξύ αυτών και ο πρώην ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος, που επιχείρησαν να εμποδίσουν την κοπή δένδρων στη Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης, προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, το πρωί της Δευτέρας (13/3).

Ειδικότερα, για την κινητοποίηση αυτή είχε δημιουργηθεί ένα διαδικτυακό κάλεσμα, προκειμένου να μην καταστεί δυνατό το έργο των συνεργείων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Άμεσα κλήθηκε η αστυνομία, η οποία προχώρησε σε 14 προσαγωγές, μεταξύ των οποίων και ο πρώην ευρωβουλευτής και νυν επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Οικολογία - Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω.

Τα δέντρα αυτά (41 λεύκες) έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα από τον δήμο και γι’ αυτό αποφασίστηκε η κοπή τους και η αντικατάστασή τους με διπλάσιο αριθμό δέντρων, «υγιών και καταλληλότερων για την περιοχή και το κλίμα της πόλης».

Κατά της απόφασης κοπής, ομάδες οικολόγων είχαν προσφύγει στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ζητώντας να «παγώσουν» οι εργασίες, αλλά το αίτημά τους απορρίφθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ