Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν Τρεμόπουλος και άλλοι 13 σε κινητοποίηση κατά της κοπής δέντρων
Στην προσαγωγή μελών οικολογικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, μεταξύ αυτών και ο πρώην ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος, που επιχείρησαν να εμποδίσουν την κοπή δένδρων στη Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης, προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, το πρωί της Δευτέρας (13/3).
Ειδικότερα, για την κινητοποίηση αυτή είχε δημιουργηθεί ένα διαδικτυακό κάλεσμα, προκειμένου να μην καταστεί δυνατό το έργο των συνεργείων του δήμου Θεσσαλονίκης.
Άμεσα κλήθηκε η αστυνομία, η οποία προχώρησε σε 14 προσαγωγές, μεταξύ των οποίων και ο πρώην ευρωβουλευτής και νυν επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Οικολογία - Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω.
Τα δέντρα αυτά (41 λεύκες) έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα από τον δήμο και γι’ αυτό αποφασίστηκε η κοπή τους και η αντικατάστασή τους με διπλάσιο αριθμό δέντρων, «υγιών και καταλληλότερων για την περιοχή και το κλίμα της πόλης».
Κατά της απόφασης κοπής, ομάδες οικολόγων είχαν προσφύγει στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ζητώντας να «παγώσουν» οι εργασίες, αλλά το αίτημά τους απορρίφθηκε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πυροσβεστική: 20 κλήσεις για κοπές δέντρων στην Αττική
Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για κοπές δέντρων στην Αττική
Φρουροί της Επανάστασης: Προειδοποιούν τις ΗΠΑ να αποσύρουν επιχειρήσεις και εργαζόμενους
23:20
Κατεχόμενη Δυτική Όχθη: Ένας Παλαστίνιος νεκρός από επίθεση εποίκων
23:13
Έρευνα για τις συνθήκες θανάτου δύο κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού
23:00
Σενάρια κατάληψης του νησιού Χαργκ από τις ΗΠΑ: Γιατί δεν βομβάρδισαν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις
22:54