ΕΛΛΑΔΑ

Ομόφωνη αθώωση για τους 11 πολιτικούς πρόσφυγες

Ομόφωνη αθώωση για τους 11 πολιτικούς πρόσφυγες
Οι συνήγοροί τους έκαναν λόγο για «αποκατάσταση μιας υπόθεσηςστις πραγματικές διαστάσεις» ΙΝΤΙΜΕ

Ομόφωνα αθωώθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας οι 11 Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες, που είχαν καταδιστεί πρωτόδικα, με την κατηγορία της ένταξης στην «τρομοκρατική οργάνωση» DHKP-c σε συνολική κάθειρξη 537 ετών (33 έκαστος κατά συγχώνευση).

Οι δέκα από αυτούς αθωώθηκαν εξ ολοκλήρου για όλες τις κατηγορίες, που τους βάρυναν (ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοκατοχή, κοκ), ενώ ο ενδέκατος καταδικάστηκε μόνο για απλή οπλοκατοχή σε 18 μήνες κράτηση, τους οποίους όμως έχει ήδη εκτίσει.

Οι συνήγοροί των 11, σε δήλωση τους έκαναν λόγο για «αποκατάσταση μιας υπόθεσηςστις πραγματικές διαστάσεις», τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «η μάχη για τα δημοκρατικά δικαιώματα στη γειτονική Τουρκία, όσο και για την υπεράσπιση και την επέκτασή τους στη χώρα μας, συνεχίζεται".

Σε ανάρτησή του ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης τους Θανάσης Καμπαγιάννης αναφέρει:

«Δήλωση των συνηγόρων των 11 αγωνιστών και αγωνιστριών από την Τουρκία (13/3/2023):

Μια υπόθεση απλής οπλοκατοχής, που τον Μάρτιο του 2020 διογκώθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές σε υπόθεση «διεθνούς τρομοκρατίας», αποκαταστάθηκε σήμερα στις πραγματικές της διαστάσεις ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ