ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ξεκινά ο Προαστιακός – Στα τέλη Μαρτίου οι εμπορικές αμαξοστοιχίες

Τέμπη: Ξεκινά ο Προαστιακός – Στα τέλη Μαρτίου οι εμπορικές αμαξοστοιχίες
Σχετικά με την ανακοίνωση της Hellenic Train, η μετακίνηση των επιβατών με λεωφορεία θα γίνει μέχρι να αποκατασταθεί η σιδηροδρομική κυκλοφορία Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εντός της ημέρας αναμένεται το πρόγραμμα των δρομολογίων των λεωφορείων από την Hellenic Train που θα τεθεί σε λειτουργία από την Τετάρτη (15/3).

Τα λεωφορεία αυτά θα εξυπηρετούν τους επιβάτες αφού τα δρομολόγια της Hellenic Train έχουν ανασταλεί.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στα τέλη Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσουν και οι εμπορικές αμαξοστοιχίες, ενώ στο τέλος της βδομάδας θα ξαναμπεί σε λειτουργία ο προαστιακός που έχει τηλεδιοίκηση.

Την ίδια ώρα, το πόρισμα της πυροσβεστικής αναφέρει ότι μέσα στα τούνελ, που μπαίνουν τα τρένα, ότι δεν υπάρχει καμία ασφάλεια και οι πόρτες εξόδου διαφυγής είναι κλειδωμένες.

Σχετικά με την ανακοίνωση της Hellenic Train, η μετακίνηση των επιβατών με λεωφορεία θα γίνει μέχρι να αποκατασταθεί η σιδηροδρομική κυκλοφορία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Hellenic Train ανακοινώνει την δρομολόγηση λεωφορείων, από την Τετάρτη 15 Μαρτίου, για την μετακίνηση επιβατών σε ορισμένες διαδρομές, έως ότου αποκατασταθεί η σιδηροδρομική κυκλοφορία. Λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν με νεότερη ανακοίνωση, την Τρίτη».

Να σημειωθεί ότι σήμερα Δευτέρα, ο υπουργός Επικράτειας αρμόδιος για τις υποδομές και τις μεταφορές Γεώργιος Γεραπετρίτης, είχε συνάντηση με την Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (ΠΟΣ-ΜΣΤ).

Οι σιδηροδρομικοί σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, «ο κ. υπουργός ενημερώθηκε από μέρους μας εκτεταμένως για τις χρόνιες παθογένειες του ελληνικού Σιδηροδρόμου, ενώ τονίστηκε ότι κανένα από τα προβλήματα αυτά δεν έχει επιλυθεί παρά τις επανειλημμένες και στοχευμένες προσπάθειές μας να τα αναδείξουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους».

Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι «Ο κ. Υπουργός μας ενημέρωσε, ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η ασφαλής επανεκκίνηση του Σιδηροδρόμου καθώς και ότι σύντομα θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις εντός του ανωτέρω πλαισίου. Από μέρους μας τονίστηκε και πάλι η αδιαπραγμάτευτη θέση μας για ανοιχτό, ασφαλή και ποιοτικό Σιδηρόδρομο».

Οι σιδηρόδρομοι προχωρούν σε μείωση δρομολογίων προκειμένου να μπορέσουν να έχουν 2 άτομα ανά σταθμό, κυρίως στους νευραλγικούς σταθμούς.

Ήδη οι αντιδράσεις από τους παραγωγούς και τους εμπόρους είναι πολλές καθώς διαμαρτύρονται για τις απούλητες σοδειές τους ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες για διαφυγόντα κέρδη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ