ΕΛΛΑΔΑ

«Αποκλείεται τέτοια έκρηξη να έγινε μόνο από τη σύγκρουση», καταγγέλλει ο Κούγιας

«Αποκλείεται τέτοια έκρηξη να έγινε μόνο από τη σύγκρουση», καταγγέλλει ο Κούγιας
Ο Αλέξης Κούγιας εκπροσωπεί μετά το δυστύχημα, οικογένειες θυμάτων της τραγωδίας ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME

Την πεποίθηση πως πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας, που συγκρούστηκε με το μοιραίο τρένο και προκλήθηκε μία εκ των μεγαλύτερων τραγωδιών που είδε ποτέ η χώρα, στα Τέμπη, εξέφρασε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός δικηγόρος, ο οποίος εκπροσωπεί μετά το δυστύχημα, οικογένειες θυμάτων της τραγωδίας, ανέφερε κατά τη διάρκεια δηλώσεών του σε εκπομπή του Mega, πως «από την πρώτη στιγμή είπα ότι πρέπει να διερευνήσουμε, σε ποια συχνότητα σε μετωπικές συγκρούσεις τρένων που κινούνται ηλεκτρική ενέργεια, έχει προκληθεί έκρηξη και πυρκαγιά, και διαπιστώσαμε και εμείς αυτό που διαπιστώσατε και εσείς», πως κάτι αντίστοιχο δηλαδή δεν έχει συμβεί πουθενά αλλού στον κόσμο.

Συμπληρώνει στη συνέχεια πως στην περίπτωση των Τεμπών έχουμε μία πρωτοφανή πυρκαγιά, μήκους 80 μέτρων, της οποίας προηγήθηκε έκρηξη.

«Επικεντρωθήκαμε στις ευθύνες των σταθμαρχών και δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με το ποιος και πού φόρτωσε την εμπορική αμαξοστοιχία. Ποιοι φόρτωσαν το τρένο, τι φόρτωσαν στο τρένο και ποιοι οι ιδιοκτήτες των προϊόντων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ