ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: «O μηχανοδηγός προσπάθησε να επικοινωνήσει όμως δεν τα κατάφερε»

Τραγωδία στα Τέμπη: «O μηχανοδηγός προσπάθησε να επικοινωνήσει όμως δεν τα κατάφερε»
ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ/EUROKINISSI

Σε αποκαλύψεις για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, προχώρησε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενηδούνιας, αναφέρωντας πως ο ένας μηχανοδηγός επιχείρησε να επικοινωνήσει με κάποιον, ωστόσο η συνομιλία του διεκόπη.

Ο κ. Γενηδούνιας, μιλώντας στο Mega το απόγευμα της Τρίτης 14/3, ανέφερε ότι προβληματίζεται με το γεγονός, ότι δεν έχει διαρρεύσει καμία συνομιλία, μετά την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας 62.

Παράλληλα αναφέρει πως 14 ώρες μετά το δυστύχημα, διέρρευσε το ηχητικό απόσπασμα, όπου ακούγεται ο σταθμάρχης να δίνει την εντολή «περνάς κόκκινο φωτόσημο εξόδου έως και είσοδο Νέων Πόρων».

«Έχουμε ακούσει τα πάντα, ακόμα και συνομιλίες σταθμαρχών από τα εσωτερικά τηλέφωνα, αλλά δεν έχουμε ακούσει καμία συνομιλία μετά την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας 62 από τη Λάρισα», τόνισε.

«Το τρένο ήδη έρχεται από γραμμή καθόδου, σταματά στη Λάρισα. Αποβιβάζει, επιβιβάζει κόσμο και φεύγει πάλι από τη γραμμή καθόδου. Ο μηχανοδηγός ρωτάει «είμαι καλά;». Εγώ φαντάζομαι ότι θα πήρε κάποια απάντηση από τον σταθμάρχη. Εκεί ναι, εάν δεν έχει σαφή εντολή, ο μηχανοδηγός θα ρωτήσει».

Το σωματείο μηχανοδηγών, εξαιτίας των παραπάνω έχει ήδη ζητήσει την καταγραφή των συνομιλιών on board.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ