ΕΛΛΑΔΑ

Οι τρεις βασικοί τρόποι ενίσχυσης του ανοσοποιητικού μας συστήματος

Οι τρεις βασικοί τρόποι ενίσχυσης του ανοσοποιητικού μας συστήματος

Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα δεν μας προφυλάσσει μόνο από τις εποχικές ιώσεις και το κρυολόγημα αλλά και από τις αλλεργίες, που την περίοδο αυτή βρίσκονται και πάλι σε έξαρση. Παρότι όμως αυτό είναι μια κοινή γνώση – ότι, δηλαδή, όταν το ανοσοποιητικό μας είναι ισχυρό μπορούμε να αποφύγουμε τις ασθένειες και την ταλαιπωρία των αλλεργιών – πολύ συχνά αμελούμε να το φροντίσουμε όπως πρέπει.

Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας είναι απλή υπόθεση, αρκεί να μην αμελούμε τρεις συγκεκριμένες παραμέτρους που μπορούν να κάνουν τη διαφορά: Άσκηση, διατροφή και η συστηματική χρήση του ImmuneBiotix από την Quest.

Άσκηση για ισορροπημένο οργανισμό με ανθεκτικό ανοσοποιητικό

Η άσκηση βοηθάει το σώμα μας να λειτουργεί καλύτερα, σε κάθε τομέα. Οι περισσότεροι από εμάς συνδέουμε την άσκηση με την καλή λειτουργία του κυκλοφορικού ή του αναπνευστικού συστήματος. Εν τούτοις, βοηθάει και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, ώστε να μην αισθανόμαστε καταβεβλημένοι και να μην αρρωσταίνουμε συχνά. Για τον καθένα μας η άσκηση μπορεί να είναι διαφορετικής έντασης, καθώς ακόμα και γυμναστική 30 λεπτών μερικές φορές την εβδομάδα μπορεί να αρκεί. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι πως αρκεί μια συστηματική άσκηση, σε τακτική επανάληψη, ώστε να διατηρούμαστε σε καλή φυσική κατάσταση και να διατηρούμε το ανοσοποιητικό μας ανθεκτικό.

Διατροφή για ισχυρό ανοσοποιητικό: Μεσογειακές επιλογές, με έμφαση σε φρούτα και λαχανικά

Εάν ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, τότε, πράγματι, κάνουμε αυτό που χρειάζεται. Πόσοι από εμάς όμως μπορούν όντως να το ισχυριστούν αυτό; Τόσο η φρενήρης καθημερινότητα όσο και οι… πειρασμοί γύρω μας, μάς κάνουν να χάνουμε τις ισορροπίες και αντί να θωρακίσουμε το ανοσοποιητικό μας μέσω της διατροφής, έχουμε την εντύπωση πως το κάνουμε. Όμως μια πορτοκαλάδα που πίνουμε στο πρωινό της Κυριακής ή η σαλάτα που συνοδεύει κάποιες φορές το γεύμα μας, σε καμία περίπτωση δεν αρκούν. Η μεσογειακή διατροφή θεωρείται μία ισορροπημένη διατροφή, ιδανική για τον ανθρώπινο οργανισμό, ενώ ένας «χρυσός κανόνας» και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού είναι οι πέντε μερίδες φρούτων ή λαχανικών την ημέρα. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε σε κάθε περίπτωση, είναι πως η απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, των βιταμινών και των ιχνοστοιχείων από τη διατροφή μας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες – γεγονός που σημαίνει πως ακόμα και εάν ακολουθούμε κατά γράμμα τους κανόνες της υγιεινής, ισορροπημένης διατροφής, μπορεί να μην έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σούπερ-δυνατό ανοσοποιητικό με ImmuneBiotix από την Quest

Στο σημείο αυτό είναι που έρχεται να «σώσει» την κατάσταση το ImmuneBiotix από την Quest, που περιέχει τον κατάλληλο συνδυασμό συστατικών για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, ακόμα και στις πιο «δύσκολες» περιόδους, δηλαδή όταν υπάρχει έξαρση των ιώσεων ή των αλλεργιών.

Αυτό συμβαίνει διότι περιέχει συγκεκριμένα συστατικά, καθένα από τα οποία προσφέρει πολύ συγκεκριμένες ιδιότητες στο ανοσοποιητικό μας. Αναλυτικά, το ImmuneBiotix από την Quest περιέχει:

  • Προβιοτικά σε υψηλή περιεκτικότητα (20 δισεκατομμύρια ανά κάψουλα), τα οποία διεγείρουν την άμυνα του οργανισμού, συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου λοίμωξης από παθογόνα και μετριάζουν τα συμπτώματα αντιδράσεων ή παθήσεων που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα, όπως οι αλλεργίες και το ατοπικό έκζεμα.
  • Βήτα 1-3,1-6 γλυκάνες, που είναι φυσικά συστατικά που δεν διασπώνται στο στομάχι και φτάνουν αυτούσιες στο έντερο. Από εκεί, μεταδίδουν το μήνυμα να «ξυπνήσει» το ανοσοποιητικό σύστημα και να είναι έτοιμο να πολεμήσει κάθε «κακό» μικρόβιο που θα εμφανιστεί. Η δράση τους συμβάλλει στη μείωση συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος, του κινδύνου ιώσεων και άλλων λοιμώξεων, της συχνότητας των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού σε άτομα επιρρεπή και των συμπτωμάτων των αλλεργιών.
  • Εκχύλισμα Σκόρδου Ψυχρής Ωρίμανσης, που έχει αποδεδειγμένη αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή δράση, καθώς βοηθά το σώμα να αντιμετωπίσει τους «ξένους εισβολείς», δηλαδή τα παθογόνα και πλήθος μικροοργανισμών, όπως ιοί, βακτήρια, μύκητες και παράσιτα.
  • Βιταμίνη D, που είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ τα χαμηλά της επίπεδα στον οργανισμό έχουν συνδεθεί με υψηλότερο κίνδυνο ιώσεων, συμπεριλαμβανομένου του COVID-19, και εντονότερα συμπτώματα.
  • Σελήνιο, Ψευδάργυρο και Χαλκό, ιχνοστοιχεία απαραίτητα για τη δράση των αντιοξειδωτικών ενζύμων του οργανισμού και επομένως για την άμυνά του.

Η λήψη των καψουλών του ImmuneBiotixκαθ’ όλη τη διάρκεια του έτους μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία ενός ισχυρού, ανθεκτικού και θωρακισμένου ανοσοποιητικού συστήματος, ειδικά για όσους αρρωσταίνουν εύκολα, ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο ή απλά θέλουν τη μέγιστη υποστήριξη του ανοσοποιητικού τους.

Ειδικά την περίοδο έξαρσης των ιώσεων ή των αλλεργιών, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας μπορεί να μας απαλλάξει από την ταλαιπωρία που μας προκαλούν τα ενοχλητικά συμπτώματα. Με το ImmuneBiotix από την Quest είμαστε βέβαιοι πως παίρνουμε όλα εκείνα που χρειαζόμαστε για να είμαστε δυνατοί και υγιείς, όλο τον χρόνο!