ΕΛΛΑΔΑ

Παιδεία: Τι προωθεί το υπουργείο για την αναγνώριση πτυχίων κολεγίων

Παιδεία: Τι προωθεί το υπουργείο για την αναγνώριση πτυχίων κολεγίων
Φοιτητές (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Ανάσα  σε χιλιάδες κατόχους τίτλων σπουδών κολεγίων που βρίσκονται στην αναμονή της αναγνώρισης των πτυχίων τους, έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ο οποίος δεσμεύθηκε από το βήμα της Βουλής ότι ως το τέλος του χρόνου θα έχει προωθηθεί το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ισοδυναμία των τίτλων σπουδών από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων.

Ο υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει εκκαθαριστεί πλήρως αυτή η εκκρεμότητα, η οποία δεν τιμά την ελληνική πολιτεία και είναι αποτέλεσμα λανθασμένων κινήσεων προηγούμενων ετών.

“Θέλω να ζητήσω συγνώμη εκ μέρους της πολιτείας, για αυτή την καθυστέρηση που δεν τιμά κανέναν και ταλαιπωρεί χιλιάδες νέους και τις οικογένειες τους. Μέχρι τέλος τους έτους θα έχουν εκκαθαριστεί πλήρως”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Βασίλη Κόκκαλη.

Στις ενέργειες που κάνει το υπουργείο για τη διευθέτηση του συγκεκριμένου ζητήματος, περιλαμβάνεται η συγκρότηση Επιτροπής, η προώθηση σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για το όλο θέμα καθώς και η λήψη διοικητικών μέτρων.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Φίλης "είμαστε στη φάση των διαβουλεύσεων για τις τελικές τροποποιήσεις του Προεδρικού Διατάγματος και θα προχωρήσουμε σε μια καθολική λύση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα το οποίο -επαναλαμβάνω- ταλαιπωρεί χιλιάδες παιδιά και οικογένειες. Θα έλεγε κανείς ότι είναι μια από τις ντροπές -μικρή, αλλά ντροπή- του Ελληνικού Δημοσίου".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ