ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Εκδόθηκε στην Ελλάδα από την Τουρκία ο πατέρας του άτυχου μηχανοδηγού

Τέμπη: Εκδόθηκε στην Ελλάδα από την Τουρκία ο πατέρας του άτυχου μηχανοδηγού
Ο Δημήτριος Ναλμπάντης μεταφέρθηκε σήμερα στην συνοριακή πύλη Ύψαλα της Ανδριανούπολης Twitter

Στην Ελλάδα επιστρέφει ο πατέρας του μηχανοδηγού Νίκου Ναλμπάντη, που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Ο Δημήτριος Ναλμπάντης μεταφέρθηκε σήμερα στην συνοριακή πύλη Ύψαλα της Ανδριανούπολης, σύμφωνα με δημοσίευμα του DHA, όπου και παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές και επιστρέφει στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ναλμπάντης είναι ένα από τα 57 θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, καθώς ταξίδευε ως επιβάτης στο μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία.

Η κυβέρνηση μετά τον θάνατο του μηχανοδηγού κίνησε άμεσα τις διαδικασίες για να εκδοθεί στη χώρας μας ο πατέρας του που βρίσκονταν κρατούμενος στην Τουρκία. Συγκεκριμένα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, κατόπιν αιτήματος που υπεβλήθη από τη γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ζήτησε από τον Τούρκο ομόλογό του, Σουλεϊμάν Σοϊλού την έκδοση του φυλακισμένου πατέρα του Νίκου Ναλμπάντη.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και η γ.γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής απέστειλαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα στην ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας ώστε να επιστρέψει ο πατέρας για την κηδεία του παιδιού του.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τηλεφώνησε στον Νίκο Δένδια και τον ενημέρωσε για τη θετική έκβαση του αιτήματος έκδοσης του πατέρα του μηχανοδηγού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ