ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία - «Ακούστε τις φωνές»: Πλήθος κόσμου στη διαμαρτυρία για τα Τέμπη

Απεργία - «Ακούστε τις φωνές»: Πλήθος κόσμου στη διαμαρτυρία για τα Τέμπη
Απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη CNN Greece / Αλέξανδρος Γαστεράτος

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου βρίσκονται σε εξέλιξη από το πρωί της Πέμπτης (16/3) οι απεργιακές συγκεντρώσεις εργατικών κέντρων, σωματείων, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας, έχοντας πλημμυρίσει τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, με αίτημα τις ασφαλείς μεταφορές και να αποδοθεί Δικαιοσύνη για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Το στίγμα της στις συγκεντρώσεις έχει δώσει και η νεολαία, με τους Φοιτητικούς Συλλόγους και εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες να δίνουν το «παρών».

Συγκέντρωση πραγματοποιεί στην πλατεία Κλαυθμώνος και η ΑΔΕΔΥ καθώς κι άλλα εργατικά σωματεία, ενώ κάλεσμα για την απεργία έχουν απευθύνει και οργανώσεις της Αριστεράς καθώς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι συγκεντρωμένοι/ες θα κατευθυνθούν με πορεία προς τη Βουλή.

Επιπλέον, μαζική απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ καθώς και πλήθος εργατικών κέντρων, Ομοσπονδίες, σωματεία, μαζικοί φορείς, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές.

Με κεντρικό σύνθημα «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες κατευθύνονται προς τη Βουλή και θα πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι τα γραφεία της Hellenic Train.

«Ακούστε τις φωνές» είναι το κεντρικό σύνθημα της ΓΣΕΕ, η οποία σε ανακοίνωση της ζητά, μεταξύ άλλων, να αποδοθούν ευθύνες, να ληφθούν μέτρα, να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια της τραγωδίας καθώς και σύγχρονες, ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνιακές μεταφορές.

«Για τους εργαζόμενους όλης της χώρας η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών, καθώς και η λήψη μέτρων για να μη ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, αποτελεί κεντρικό αίτημα της κοινωνίας και βρίσκεται στο επίκεντρο της απεργιακής μας κινητοποίησης.


Η αδιαφάνεια, η συγκάλυψη, η μετάθεση ευθυνών και οι τυχόν καθυστερήσεις δε θα επιτρέψουμε να οδηγήσουν στη λήθη. Απαιτούμε να διερευνηθούν σε όλο το εύρος οι αιτίες του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι. Οι κομματικές και εκλογικές σκοπιμότητες δε θα επιτρέψουμε να γίνουν αιτία εύκολων καταλογισμών και ανταλλαγής κατηγοριών», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ.

Μεταξύ άλλων, στη διαδήλωση βρίσκονται το ΚΚΕ, το ΜΕΡΑ25 και ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Να σημειωθεί ότι, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ