ΕΛΛΑΔΑ

Χιόνια στα ορεινά σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Χιόνια στα ορεινά σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική
Screen Grab / Facebook

Άσπρη ... μέρα είδαν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής το πρωί της Παρασκευής, 17 Μαρτίου ενώ η κίνηση των οχημάτων σε ορισμένες περιοχές πραγματοποιείται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Συγκεκριμένα, νιφάδες χιονιού έπεσαν στον Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι, το Φίλυρο, αλλά και στον Σοχό και τη Δορκάδα, χωρίς πάντως να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα. Κλειστός έμεινε έως τις 8:00 το πρωί ο επαρχιακός δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου, λόγω της χιονόπτωσης.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και στα ορεινά της Χαλκιδικής, όπως τον Ταξιάρχη και την Αρναία, που «ντύθηκαν» στα λευκά, ενώ παρόμοιο είναι το σκηνικό σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο τόσο στην Ημαθία όσο και στο Κιλκίς. Η κίνηση των οχημάτων σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου των νομών αυτών διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Τα «δόντια» του έδειξε ο καιρός και στη Δυτική Μακεδονία, όπου καταγράφηκαν χιονοπτώσεις στην Κοζάνη και τη Φλώρινα, ενώ ο υδράργυρος το πρωί έπεσε κάτω από το μηδέν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, στα κάτωθι σημεία είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων:

Ημαθία

Από το 87ο έως το 97ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς)
Στα οδικά δίκτυα προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου & 3/5 Πηγάδια
Από το 16ο έως το 21ο χιλιόμετρο της δημοτικής οδού Βέροιας – Ξηρολίβαδου
Από το 1ο έως το 14ο χιλιόμετρο της δημοτικής οδού Νάουσας – Ροδοχωρίου

Κιλκίς

Από το 16ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γουμένισσας – Λιβαδίων

Χαλκιδική

Από το 70ο έως το 85ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ