ΕΛΛΑΔΑ

Ποινική δίωξη στον Ανδρέα Πάτση και στη σύζυγό του για τα πόθεν έσχες

Ποινική δίωξη στον Ανδρέα Πάτση και στη σύζυγό του για τα πόθεν έσχες
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Πάτσης IN TIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ποινικά υπόλογος βρίσκεται πλέον ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Πάτσης για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης κατ' εξακολούθηση και συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή αυτοπροσώπως και δια παρενθετου προσώπου, κατ' εξακολούθηση.

Βάσει της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών τα αδικήματα που αποδίδονται στον κ. Πάτση, φέρονται να έχουν τελεστεί το διάστημα από 17/7/2019 έως 25/2/2022.

Ειδικότερα ο ανεξάρτητος βουλευτής κατηγορείται για ανακριβείς-ελλιπείς δηλώσεις πόθεν έσχες καθώς δεν καταχώρησε το 2019 πισίνα 28 τμ επ ονόματι της τότε συζύγου του σε ακίνητο στη Νέα Πεντέλη και ανέγραψε ως έκταση σε δικό του αγροτεμάχιο στο Λουτράκι 2.635 τμ, αντί των 4029 τμ που αναγράφονται στο συμβόλαιο γονικής παροχής.

Επιπλέον, στη δήλωση του 2021, ανέγραψε εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του ποσου 15.149 ευρώ αντί 37.694 ευρώ ενώ σε 8 δανειακές υποχρεώσεις δικηγορικής εταιρείας του, από τράπεζα εξωτερικού ανέγραψε λανθασμένο ποσό και επιπλέον παρέλειψε να προσκόμισει βεβαίωση για τις υπόλοιπες οφειλές ποσού 70.000 ευρώ.

Όσον αφορά το αδίκημα της συμμετοχής σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή, ο ανεξάρτητος βουλευτής φέρεται να μην δήλωσε ότι συμμετείχε αυτοπροσώπως ή δια παρένθετου στο κεφάλαιο τριών εταιρειών με έδρα στην Κύπρο. Ποινική δίωξη ασκήθηκε και σε βάρος της πρώην και της νυν συζύγου του κ. Πάτση.

Η νυν κατηγορείται για συνέργεια σε συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Βρετανία δια παρένθετου προσώπου και η πρώην σύζυγος κατηγορείται για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης συζύγου του υπόχρεου. Η υπόθεση θα ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή ο οποίος αναμένεται να οριστεί από την Ολομέλεια Εφετών.