ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στην Ξάνθη: Έκαψαν το σπίτι του καθ' ομολογίαν δολοφόνου και του αδερφού του

Δολοφονία στην Ξάνθη: Έκαψαν το σπίτι του καθ' ομολογίαν δολοφόνου και του αδερφού του
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Άγνωστοι έβαλαν φωτιά και έκαψαν το σπίτι του 36χρονου που δολοφόνησε με πέντε σφαίρες τον 45χρονο στην Ξάνθη καθώς και το σπίτι του αδερφού του δράστη. 

Όπως έγινε γνωστό, το βράδυ της Δευτέρας (20/3) η Πυροσβεστική κλήθηκε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς σε δύο σπίτια στην περιοχή Δροσερό Ξάνθης.

Σύμφωνα με το xanthipost.gr τα δύο σπίτια ανήκουν στην οικογένεια του 36χρονου δράστη ο οποίος μετά τη δολοφονία ανέβασε βίντεο στο TikTok και έπειτα παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Από τη φωτιά στα σπίτια στο Δροσερό, προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές και δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός.

Mέχρι στιγμής δεν έχει ταυτοποιηθεί ο δράστης ή οι δράστες του εμπρησμού. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (22/3) αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του ανακριτή οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση δολοφονίας του 45χρονου.

Οι αρχές ερευνούν τα αίτια της δολοφονίας

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί αναζητούν τα κίνητρα του δράστη της δολοφονίας του 45χρονου, ο οποίος στο βίντεο στο TikTok, αναφέρθηκε σε ζητήματα που σχετίζονται με τον κώδικα τιμής του. Ο 36χρονος φέρεται στο βίντεο που ανέβασε μετά τη δολοφονία στο TikTok να μιλάει στα τούρκικα, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι δεν ανέχεται να προσβάλλουν την οικογένεια και τα παιδιά του, ενώ αποκάλεσε «ρουφιάνο» τον 45χρονο.

«Αν προκαλέσετε ζημιά σε μένα, αν προκαλέσετε ζημιά στην οικογένειά μου και 40 χρόνια μέσα να κάτσω θα σας σκοτώσω όλους», έλεγε ο 36χρονος στο βίντεο που ανέβηκε στο TikTok.

Το χρονικό

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος φέρεται να είχε συλληφθεί πριν από λίγες μέρες μετά από έλεγχο της αστυνομίας, για όπλα και ναρκωτικά.

Αφέθηκε ελεύθερος και τα ξημερώματα έφτασε στο έγκλημα, ενδεχομένως επειδή ο δράστης θεωρούσε υπεύθυνο το θύμα για τη σύλληψή του.

Ο άτυχος άντρας που έπεσε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος, δέχτηκε τουλάχιστον 5 σφαίρες. Δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο απλώς διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Σύμφωνα με το xanthinews.gr oι πρώτες πληροφορίες από την πλευρά του δράστη έκαναν λόγο για έγκλημα τιμής, αφού ο δράστης είχε «παντρέψει» το γιο του με την 15χρονη ανιψιά του θύματος, με το ζευγάρι να χωρίζει προσφατα.

Η ανιψιά του θύματος φέρεται να γύρισε στην οικογένειά της χωρίς την συγκατάθεση του «άνδρα» της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ