ΕΛΛΑΔΑ

Ενίσχυση της ασφάλειας: Ποια μέτρα αποφασίστηκαν σε σύσκεψη υπό τον Θεοδωρικάκο

Ενίσχυση της ασφάλειας: Ποια μέτρα αποφασίστηκαν σε σύσκεψη υπό τον Θεοδωρικάκο
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME

Η αύξηση των περιπολιών στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, τη Θεσσαλονίκη και τα αστικά κέντρα όλης της χώρας, όπου παρουσιάζεται αυξημένη παραβατικότητα, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα (21/3) στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπό τον υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Στη σύσκεψη τέθηκε επί τάπητος η αποδοτικότερη συνεργασία και συντονισμός όλων των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας σε ολόκληρη τη χώρα, για την καλύτερη εφαρμογή των υπηρεσιακών σχεδίων της αστυνομίας με στόχο την ασφάλεια των πολιτών. Αποφασίστηκαν επίσης, συγκεκριμένα μέτρα για:

-Την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, ιδιαίτερα στον Έβρο και την αποτροπή εισόδου στη χώρα παράνομων μεταναστών.

-Την πλήρη φύλαξη κρίσιμων υποδομών και στόχων.

-Την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε αεροδρόμια και τουριστικούς προορισμούς, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

-Τη διαφύλαξη της τάξης και την εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών ενόψει των επόμενων εκλογών.

Παράλληλα αποφασίστηκε η ενίσχυση του κέντρου συντονισμού της ΕΛΑΣ στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) για τη διαχείριση των αθλητικών εκδηλώσεων και αγώνων καθώς και των συγκεντρώσεων και πορειών

Επιπρόσθετα, το κέντρο συντονισμού θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του υφυπουργού, Ελευθέριου Οικονόμου και του αρχηγού της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου και θα συντονίζει συνολικά τη δράση των αστυνομικών δυνάμεων όλων των διευθύνσεων που συμμετέχουν στη λήψη μέτρων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκης και το επιτελείο του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ με επικεφαλής το νέο αρχηγό, αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά την απομάκρυνση του τέως αρχηγού της ΕΛΑΣ, στρατηγου ε.α. Κωνσταντίνου Σκούμα, και την ανάληψη καθηκόντων από τον κ. Μαυρόπουλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ