ΕΛΛΑΔΑ

Διορισμούς στην Εφορία έταζε έναντι αμοιβής 55χρονη στη Θεσσαλονίκη

Διορισμούς στην Εφορία έταζε έναντι αμοιβής 55χρονη στη Θεσσαλονίκη
Τα θύματα κατέθεσαν στο δικαστήριο περιγράφοντας τι τους υποσχόταν η κατηγορούμενη έναντι αμοιβής EUROKINISSI / ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Σε 6ετή κάθειρξη καταδικάστηκε 55χρονη από τη Θεσσαλονίκη, που παρίστανε τη διευθύντρια του ΣΔΟΕ και επικαλούμενη «υψηλές» διασυνδέσεις υποσχόταν, με το αζημίωτο, διορισμούς στην Εφορία.

 

Μετά την καταδίκη της οδηγήθηκε στις φυλακές, καθώς η έφεσή της αποφασίστηκε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής.

Κρίθηκε ένοχη για απάτη κατ' εξακολούθηση σε 18 περιπτώσεις, κατά το διάστημα 2020-21. Το ύψος της απάτης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προσδιορίστηκε σε 184.000 ευρώ.

Εντοπίζοντας τα θύματά της μέσα από ευκαιριακές γνωριμίες και με «δέλεαρ» τον υποτιθέμενο διορισμό, η 55χρονη ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά για διαδικαστικά έξοδα και προσωπική αμοιβή. Εκτός από τους άμεσα ενδιαφερόμενους - πολλοί εξ αυτών άνεργοι δίχως τα τυπικά προσόντα για τη θέση που«έταζε» - προσέγγιζε και τους γονείς τους, ενώ σε μία μόνο περίπτωση φέρεται να απέσπασε από θύμα 60.000 ευρώ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ενδιαφερόμενος που πλήρωσε αδρά την 55χρονη, διαπίστωσε ότι η υπόθεσή του δεν προχωράει, οπότε απευθύνθηκε στην αστυνομία. Ακολούθησαν κι άλλες καταγγελίες με συνέπεια η 55χρονη να καταστεί κατηγορούμενη και να προφυλακιστεί μετά την απολογία της στον ανακριτή.

Ένα- ένα τα θύματα κατέθεσαν στο δικαστήριο περιγράφοντας την προσωπική τους περιπέτεια. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση πρώην υπαλλήλου σε γραφείο τελετών που πείστηκε από τα λεγόμενά της κατηγορούμενης. Η ίδια απολογήθηκε στο δικαστήριο ότι ζητούσε δανεικά λόγω προσωπικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε κι ότι σε ορισμένες περιπτώσεις επέστρεψε τα χρήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ