ΕΛΛΑΔΑ

«Άρχισε ξανά να αναπνέει»: Οι αγωνιώδεις προσπάθειες αστυνομικών να σώσουν τα παιδιά

«Άρχισε ξανά να αναπνέει»: Οι αγωνιώδεις προσπάθειες αστυνομικών να σώσουν τα παιδιά
Οι αστυνομικοί, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τα παιδιά σπάζοντας το παρμπρίζ του αυτοκινήτου EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Τις αγωνιώδεις προσπάθειες που κατέβαλαν, για τη σωτηρία των δύο παιδιών στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης τα οποία εγκλώβισε ο πατέρας τους στο αυτοκίνητο με ανοιχτό υγραέριο, περιγράφουν οι αστυνομικοί που κλήθηκαν από τη μητέρα για να τα σώσουν.

Οι αστυνομικοί, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τα παιδιά σπάζοντας το παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

«Υπήρχαν στο αυτοκίνητο τρεις ημιλυπόθημοι επιβαίνοντες, με έντονη οσμή υγραερίου. Αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει από τη στιγμή που είδαμε αυτοσχέδιο σωλήνα στο παράθυρο γιατί το μισό το τζαμι ήταν θολωμένο από τη μέση και πάνω. Άρχισα να μιλάω στον πατέρα που ήταν πεσμένος μπροστά χωρίς το σωληνάκι, αλλά εκείνος δεν μου απαντούσε», αναφέρουν μιλώντας στο Mega και συνεχίζουν:

»Μου έδωσε η μητέρα μια τσάπα και με αυτή σπάσαμε το παρμπρίζ. Όταν σπάσαμε το τζάμι, μεγάλο κύμα αερίου με πέτυχε στα μάτια, το οποίο σχεδόν με τύφλωσε.

«Απεγκλωβίσαμε τα παιδάκια όσο πιο γρήγορα γινόταν. Ήταν με ανοιχτά τα μάτια και χωρίς τις αισθήσεις τους. Όταν πήρα το παιδί στο χέρι μου ήταν σα νεκρό. Το έβαλα ανάποδα για να μην κάνει εμετό και του έδωσα τις πρώτες βοήθειες κάνοντας μαλάξεις στο στήθος. Μετά από μισό λεπτό, άρχισε ξανά να αναπνέει».

Ερώτημα αν θα ανατίναζε και τη μητέρα

Εξάλλου, σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τον Alpha, οι αστυνομικοί έκαναν αυτοψία λίγο αφότου έσωσαν τόσο τον πατέρα όσο και τα δίδυμα παιδιά.

Το καμμάτι από αναπνευστήρα που βρέθηκε στο αυτοκίνητο απασχολεί την Αστυνομία και τον Ανακριτή, στους οποίους ο στρατιωτικός θα απολογηθεί αύριο, Τρίτη 21 Μαρτίου.

Το ερώτημα που πλέον απασχολεί τις αρχές είναι εάν επιδίωκε την ώρα που είχε ανοίξει τη φιάλη υγραερίου και δηλητηριάζονταν τα δύο βρέφη εάν ο ίδιος ήθελε να κρατηθεί στη ζωή είτε για να γλιτώσει είτε για να πλησιάσει η σύζυγός του και την ώρα που θα παραλάμβανε τα παιδιά να μπορούσε να έχει τις αισθήσεις του. Το δεύτερο σενάριο που θέτουν είναι επειδή βρήκαν δύο αναπτήρες εάν θα έβαζε φωτιά και θα ανατιναζόταν ολόκληρη η οικογένεια στον αέρα.

Το δεύτερο σενάριο ευτυχώς αποφεύχθηκε γιατί ο άνδρας έχασε τις αισθήσεις του επειδή είχε κάνει χρήση χαπιών, τα οποία απορρύθμισαν τον οργανισμό του και δεν μπόρεσε να λειτουργήσει όπως φαίνεται να ήθελε.

Τόσο τα παιδιά όσο και ο 62χρονος διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και ο πατέρας τους νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο απόστρατος

Ο 62χρονος πατέρας, απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και «πρωταγωνιστής» του πρωτοφανούς περιστατικού οδηγήθηκε σήμερα Τρίτη (21/3) στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης προκειμένου να απολογηθεί ωστόσο πήρε προθεσμία και παραμένει υπό κράτηση.

Μετά το εξιτήριο που πήρε από το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης που του απήγγειλε κατηγορίες για δύο κακουργήματα και τρία πλημμελήματα.

Διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, απόπειρα έκρηξης από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους, σωματική βλάβη σε βάρος συζύγου κατ' εξακολούθηση, απειλή σε βάρος συζύγου κατά τη διάρκεια του γάμου και παράνομη οπλοφορία.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο 62χρονος βρισκόταν τον τελευταίο καιρό σε αντιδικία με την πρώην σύζυγό του. Η τελευταία είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, επικαλούμενη λεκτική και σωματική βία σε βάρος της. Ο κατηγορούμενος στη συνέχεια κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, η οποία συζητήθηκε πρόσφατα και εκδόθηκε προσωρινή απόφαση με την οποία ανατέθηκε η επιμέλεια των ανήλικων διδύμων (ενός αγοριού και ενός κοριτσιού) στην μητέρα και ρυθμίστηκαν τα ζητήματα επικοινωνίας.

Το επεισόδιο συνέβη το βράδυ της περασμένης Κυριακής (19/3) και έγινε αντιληπτό από την πρώην σύζυγο του 62χρονου, η οποία κάλεσε την 'Αμεση Δράση της ΕΛ.ΑΣ. Περιπολικό του Αστυνομικού Σταθμού Σοχού έφτασε άμεσα στο σημείο και τα μέλη του πληρώματος έσπασαν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου, απεγκλωβίζοντας τα παιδιά και τον πατέρα τους.

Η έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς από την έντονη δυσοσμία στην καμπίνα του οχήματος τα ανήλικα δίδυμα είχαν περιέλθει σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», όπου νοσηλεύτηκαν εκτός κινδύνου. Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ