ΕΛΛΑΔΑ

Στα τελευταία βαγόνια οι επιβάτες του Προαστιακού - Με χαμηλές ταχύτητες η επανεκίννηση

Στα τελευταία βαγόνια οι επιβάτες του Προαστιακού - Με χαμηλές ταχύτητες η επανεκίννηση
Βαγόνι του Προαστιακού ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Από το πρωί της Τετάρτης (22/3) ξεκίνησε η λειτουργία μέρους του σιδηροδρομικού δικτύου, με τους πολίτες να επιβιβάζονται στα τελευταία βαγόνια του Προαστιακού, λόγω του φόβου, που δημιούργησε η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ η επανεκκίνηση των δρομολογίων έγινε με μειωμένα δρομολόγια και χαμηλότερες ταχύτητες, με μέγιστο όριο ταχύτητας να είναι τα 80 χιλιόμετρα.

Οι προϋποθέσεις επανεκκίνησης ισχύουν και στον Προαστιακό όπως και στο υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο. Σε αυτή τη βάση, έχουν τοποθετηθεί δύο μηχανοδηγοί μέσα στην αμαξοστοιχία και ένας συνοδός, αλλά και δύο σταθμάρχες σε κάθε σταθμό.

Σημειώνεται ότι, οι όροι αυτοί τέθηκαν από το Συντονιστικό Κέντρο Ασφάλειας Σιδηροδρόμων κατόπιν συνεδρίασής του τη Δευτέρα (20/3).

Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει το τμήμα του Προαστιακού, που συνδέει τον Πειραιά με το Αεροδρόμιο στα Σπάτα, ενώ ανά πενθήμερο θα προστίθενται γραμμές. Η επόμενη γραμμή θα είναι αυτή που θα συνδέει το Αεροδρόμιο με το Κιάτο.

«Είναι κακό στη χώρα μας που πρέπει να φτιάχνονται τα πράγματα όταν γίνονται τραγωδίες» δήλωσε μια νεαρή κοπέλα στο ΕΡΤ, η οποία νιώθει ανασφάλεια σε σχέση με το παρελθόν. Μιλώντας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και πώς επηρέασε τον κόσμο επεσήμανε ότι ο κόσμος είναι «μουδιασμένος».


«Εάν παρατηρήσετε κανείς δεν είναι στα πρώτα βαγόνια γιατί φοβούνται. Ήταν τραγικό και δεν θα ξεχαστεί» ανέφερε η κοπέλα μεταφέροντας το κλίμα που υπάρχει μεταξύ των επιβατών του Προαστιακού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ