ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση της αστυνομίας για την πλήρη εκκένωση της Ειδομένης

Επιχείρηση της αστυνομίας για την πλήρη εκκένωση της Ειδομένης
REUTERS/Yannis Kolesidis/Pool

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη φάση εκκένωσης της Ειδομένης, με την αστυνομία να σχεδιάζει να αδειάσει πλήρως την περιοχή, από τους καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών που παραμένουν εκεί.

Λίγο πριν από τις 07:30, ξεκίνησε η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση του άτυπου καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών στο γνωστό βενζινάδικο στην ΠΑΘΕ, στο ύψος του Πολυκάστρου.

Διμοιρίες των ΜΑΤ αναπτύχθηκαν από το πρωί στην περιοχή προκειμένου να συνοδεύσουν πρόσφυγες και μετανάστες στα πούλμαν που θα τους μεταφέρουν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος περίπου 300 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδας, ενώ ξεκαθαρίζεται ότι ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. δεν προβλέπει τη χρήση βίας.

Βάσει των στοιχείων που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, για τις προσφυγικές ροές στην Ελλάδα, στον συγκεκριμένο άτυπο καταυλισμό βρίσκονται 1.828 άτομα.

Η επιχείρηση αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο, με επίκεντρο το άλλο βενζινάδικο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα σύνορα, όπου βρίσκονται -σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία- 1.109 πρόσφυγες και μετανάστες και το ξενοδοχείο στη στροφή για Ευζώνους (827 άτομα).

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας της βόρειας Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ