Τέμπη: Βραβεύτηκαν οι τρεις νέοι που διέσωσαν επιβάτες από τα συντρίμμια του τρένου
Ανανεώθηκε:
Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τους τρεις επιβάτες του μοιραίου τρένου Intercity, που μετά τη σύγκρουση με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, έσωσαν συνεπιβάτες τους μέσα από τα συντρίμμια.
Οι τρεις νέοι τιμήθηκαν για τον ηρωισμό και το αίσθημα ανθρωπιάς που επέδειξαν, βοηθώντας συνανθρώπους τους μετά την τραγική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, παρότι και οι ίδιοι ήταν τραυματίες.
Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν οι: Ανδρέας Αλικανιώτης, Άγγελος Τσιαμούρας και Μιχάλης Κλάψης. Ο τελευταίος μάλιστα δεν μπορούσε να παρευρεθεί και στη θέση του παρέλαβε το βραβείο ο Δήμαρχος Λειψών / Δωδεκανήσου, Φώτης Μάγγος.
Όπως ανέφερε ο νεαρός Ανδρέας Αλικανιώτης που βραβεύτηκε: «Έκανα κάτι ανθρώπινο, είναι το μόνο που μπορεί να επουλώσει τις πληγές μου».
Ο 18χρονος, Άγγελος Τσιαμούρας από την πλευρά του, δεν θεωρεί ήρωα τον εαυτό του, αλλά ένα απλό άνθρωπο. «Δεν καταλαβαίνω γιατί να επικεντρωνόμαστε σε εμάς» είπε και συνέχισε εξηγώντας πως η προσοχή όλων θα έπρεπε να είναι στις οικογένειες των θυμάτων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Παρέμβαση της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων για το δυστύχημα στα Τέμπη
Στη Βουλή τα μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη
Χαϊδάρι: Νεκρός 38χρονος μοτοσικλετιστής σε τροχαίο με Ι.Χ - Συνελήφθη ο 17χρονος οδηγός
13:38
Σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία: Υποχώρησε φράκτης πολυκατοικίας στον Άλιμο, οχήματα παρασύρθηκαν
13:25
Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ επισκέπτεται πυρηνικά υποβρύχια ενώ ο Πούτιν επαινεί τον «αήττητο» δεσμό τους (pics)
13:12
Αχαΐα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε πολίτες - 71.000 ευρώ η λεία τους
12:59