ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο συμβασιούχος σταθμάρχης μετά την απολογία του

Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο συμβασιούχος σταθμάρχης μετά την απολογία του
Την Πέμπτη (30/3) ακολουθεί και η απολογία του επιθεωρητή του ΟΣΕ Associated Press

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο συμβασιούχος σταθμάρχης μετά την απολογία του την Δευτέρα (27/3) για την τραγωδία στα Τέμπη. Οι όροι που επιβλήθηκαν στον συμβασιούχο σταθμάρχη είναι να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα κάθε 15 ημέρες, ενώ του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα. 

 

Ένα από τα ερωτήματα που θεωρείται δεδομένο ότι του έκανε ο ειδικός εφέτης ανακριτής είναι αν έφευγε πάντα νωρίτερα σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους όταν ο προϊστάμενος του τον έβαζε βάρδια 14:00 με 23:00 αφού ο ίδιος ήταν συμβασιούχος και δεν πληρωνόταν τις υπερωρίες, αλλά και για να προλαβαίνει το τελευταίο δρομολόγιο του τρένου για Βόλο, όπου και κατοικεί.

Την Τρίτη (28/3) θα απολογηθεί ο εμπειρότερος σταθμάρχης, αυτός δηλαδή που το βράδυ της μοιραίας νύχτας της 28ης Φεβρουαρίου, έπρεπε να είναι στη θέση του μέχρι τις 23:00 και έφυγε από τις 22:10.

Ο σταθμάρχης θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, μεταξύ αυτών και για τις βάρδιες που σβήστηκαν με μπλάνκο για να διορθωθούν. Ο εν λόγω σταθμάρχης αναμένεται να υποστηρίξει ότι η τραγωδία στα Τέμπη έγινε στις 23:05 και εκείνος έπρεπε να έχει φύγει στις 23:00.

Την Πέμπτη (30/3) ακολουθεί και η απολογία του επιθεωρητή του ΟΣΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ