ΕΛΛΑΔΑ

Επιδείνωση του καιρού - Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 13 βαθμούς

Επιδείνωση του καιρού - Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 13 βαθμούς
Βροχερός καιρός IN TIME / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Τρίτη (27/3), θυμίζοντας πρόσκαιρα χειμώνα με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αλλά και με χιόνια, προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το meteo.gr ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή από το μεσημέρι της Δευτέρας (27/03) με κύρια χαρακτηριστικά την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων, τους ενισχυμένους ανέμους ακόμη και σε ηπειρωτικές περιοχές αλλά και τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, η οποία όμως στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα γίνει αισθητή από την Τρίτη 28/3.

Αναλυτικότερα:

  • Από το μεσημέρι της Δευτέρας (27/3) αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης και της Δυτικής Πελοποννήσου), στο Βόρειο Αιγαίο και στο Ιόνιο ενώ κατά τόπους οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
  • Από το πρωί της Τρίτης (28/3) τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κατά κύριο λόγο την Ανατολική Στερεά και Θεσσαλία και το Αιγαίο ενώ προς το βράδυ θα περιοριστούν στο Ανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο και θα εξασθενήσουν.
  • Στα ορεινά της Πίνδου και της Μακεδονίας, άνω των 1000 μέτρων, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις από τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας 27/3 έως το πρωί της Τρίτης 28/03. Από το μεσημέρι έως τις πρώτες βραδινές ώρες της Τρίτης 28/3, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα ανατολικά της Θεσσαλίας και Στερεάς έως περιοχές με υψόμετρο περίπου 800 μέτρων.
  • Οι άνεμοι αναμένεται να είναι ενισχυμένοι τόσο στα πελάγη όπου τη Δευτέρα 27/03 θα φτάνουν τα 6 έως 7 μποφόρ και την Τρίτη 28/03 τα 7 έως 8 μποφόρ όσο και στις ηπειρωτικές περιοχές όπου κατά τόπους θα φτάνουν τα 5 έως 6 μποφόρ. Ιδιαιτέρα για την πόλης της Θεσσαλονίκης από τις πρώτες ώρες έως το μεσημέρι της Τρίτης 28/03 αναμένεται πολύ ενισχυμένος βαρδάρης που κατά διαστήματα θα φτάνει τα 6 μποφόρ με ιδιαίτερα ισχυρές ριπές.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, πτωτικά θα κυμανθεί ο υδράργυρος «ιδιαίτερα προς τα κεντρικά και βόρεια με τα χιόνια να κατεβαίνουν ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα και τους βοριάδες να σαρώνουν Ιόνιο και Αιγαίο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ