ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Στον εισαγγελέα σήμερα ο λυράρης με την κατηγορία του βιασμού ανήλικου αγοριού

Κρήτη: Στον εισαγγελέα σήμερα ο λυράρης με την κατηγορία του βιασμού ανήλικου αγοριού
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στον Εισαγγελέα Ηρακλείου αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας ο 66χρονος λυράρης από την Κρήτη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και πορνογραφία ανηλίκου.

Εκτός από τον λυράρη, στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας γιατρός από το νησί.

Οι αστυνομικοί αναζητούν δύο ακόμη δράστες ενώ έχουν εντοπίσει 29 προφίλ στο Instagram, που σχετίζονται με την υπόθεση.

Θύμα φέρεται να είναι ένα αγόρι 16 ετών σήμερα και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η ανατριχιαστική αυτή υπόθεση άρχισε να εκτυλίσσεται από το 2018 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2023.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, o 66χρονος λυράρης φαίνεται πως προσέγγισε το ανήλικο παιδί το 2018 όταν εκείνο ήταν 11 ετών, ως δάσκαλος κρητικής μουσικής. Δύο χρόνια αργότερα φαίνεται πως ξεκίνησε τις αρρωστημένες πράξεις σε βάρος του ενώ φαίνεται να το απειλούσε για να μην πει σε κανέναν τίποτα.

Ο 66χρονος φέρεται να είχε ανεβάσει φωτογραφίες του ανήλικου σε ειδικές πλατφόρμες και αναζητούσε «πελάτες» για το ανήλικο παιδί. Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, επιχειρούν να εντοπίσουν και τους χρήστες πλατφόρμας, μέσω της οποίας ο 66χρονος είχε δημιουργήσει ψεύτικα προφίλ του 16χρονου όπου ανέβαζε φωτογραφικό υλικό και φέρεται να εξέδιδε το παιδί.

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας (27/3) σε έρευνα σε σπίτια όσων το παιδί κατονόμασε και έχουν ήδη κατασχεθεί κινητά και υπολογιστές.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με τις έρευνες των αστυνομικών, ο 66χρονος μουσικός διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους γονείς του ανήλικου. Είχε φτάσει στο σημείο, χωρίς να γίνει αντιληπτός από κανέναν, από το 2018 να βιάζει το ανήλικο παιδί.

Μάλιστα, το απειλούσε και το εξανάγκαζε σε διάφορες άσεμνες πράξεις που έφταναν και μέχρι το βιασμό.

Το 2020 μάλιστα ανάγκασε το 16χρονο σήμερα παιδί να του στείλει βίντεο και φωτογραφίες με γυμνό περιεχόμενο, με τον 66χρονο μουσικό να στέλνει το υλικό αυτό σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ενώ είχε δημιουργήσει και προφίλ στο όνομα του ανήλικου, χωρίς εκείνος να το θέλει.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το Δεκέμβριο του 2022 έως το Φεβρουάριο του 2023 έκλεινε ραντεβού και προωθούσε σε άνδρες τον ανήλικο, οι οποίοι τον βίαζαν.

Μάλιστα, ένας από αυτούς είναι ο γιατρός, που συνελήφθη.

Ο γιατρός υποστήριξε μετέπειτα στους αστυνομικούς ότι όταν είδε στο ραντεβού πως επρόκειτο για 16χρονο, έφυγε από το δωμάτιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ζήτησε από την Εισαγγελία τη δημοσιοποίηση του ονόματος του γιατρού, με σκοπό να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διοικητικές ενέργειες για την αποπομπή του από το νοσοκομείο όπου εργάζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ