ΕΛΛΑΔΑ

«Μίλησαν» τα κινητά των τρομοκρατών - Τι εντολές έπαιρναν και τα σχέδια των επιθέσεων

«Μίλησαν» τα κινητά των τρομοκρατών - Τι εντολές έπαιρναν και τα σχέδια των επιθέσεων
Οι αστυνομικοί εντόπισαν και αναζητήσεις των Πακιστανών τρομοκρατών για βαρύ οπλισμό ΙΝΤΙΜΕ

Από τον περασμένο Νοέμβριο η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε πληροφορίες για τους δύο Πακιστανούς ηλικίας 27 και 29 ετών, οι οποίοι ζούσαν στη Ζάκυνθο και στην Πελοπόννησο, ότι είχαν σχέσεις με έναν άνδρα στο Ιράν, ο οποίος μάλιστα φέρεται να ανήκει και να διατηρεί στενές σχέσεις μες τος Φρουρούς της Επανάστασης στο Ιράν.

Άρχισε η στενή έρευνα της υπόθεσης για να διαπιστώσουν ότι πρόκειται για τρομοκράτες, οι οποίοι κυκλοφορούσαν με παραποιημένα χαρτιά και αποτελούσαν «κομμάτι» ενός τρομοκρατικού δικτύου που ετοίμαζε χτυπήματα στην Αθήνα και συγκεκριμένα σε ισραηλινούς στόχους.

Όταν έκαναν αρχικά προσαγωγή στους δύο Πακιστανούς, εντόπισαν στα κινητά τους τηλέφωνα όλο το σχέδιο των «χτυπημάτων». Συγκεκριμένα, εντόπισαν τις συνομιλίες τους με τον 30χρονο άνδρα ο οποίος μάλιστα τους ανέφερε κάθε φορά πόσο σημαντικά ήταν τα «χτυπήματα», λέγοντάς τους «...γιατί καθυστερείτε, προχωρήστε γρήγορα, σκεφτείτε το ενδεχόμενο των όπλων ή των αερίων».

5847062.jpg
EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Μάλιστα στα ψηφιακά στοιχεία, οι αστυνομικοί εντόπισαν και τον πρώτο στόχο τους. Και αυτός ήταν ένα εστιατόριο στου Ψυρρή, όπου μάλιστα ένα μέρος του λειτουργεί και ως συναγωγή.

Οι δύο Πακιστανοί είχαν κάνει πολλές φορές κατόπτευση χώρου, ενώ είχαν φωτογραφίσει, τόσο το εστιατόριο, όσο και συγκεκριμένα άτομα τα οποία είχαν στοχοποιήσει.

Επίσης, εντόπισαν αναζητήσεις τους για βαρύ οπλισμό. Οι αρχές της ΕΥΠ πιστεύουν ότι αυτός θα ήταν ο πρώτος στόχος και θα ακολουθούσε και άλλος.

Οι δύο Πακιστανοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ για διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση άσκησε δίωξη στον 30χρονο, ο οποίος βρίσκεται στο Ιράν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ