ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Πισπιρίγκου: «Ο Δασκαλάκης ήταν ανήσυχος και η κατηγορούμενη ψύχραιμη»

Δίκη Πισπιρίγκου: «Ο Δασκαλάκης ήταν ανήσυχος και η κατηγορούμενη ψύχραιμη»
Η Ρούλα Πισπιρίγκου ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / Eurokinissi

Με την κατάθεση ακόμη μιας παιδιάτρου του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου, η οποία πλέον δεν εργάζεται εκεί, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την υπόθεση «ανθρωποκτονίας» της 9χρονης Τζωρτζίνας από τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η μάρτυρας Λαμπρινή Βίτσα εξέτασε την Τζωρτζίνα δύο φορές κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στο Καραμανδάνειο, ενώ ήταν παρούσα και κατά τη διαδικασία της ανάνηψης χωρίς ωστόσο να συμμετάσχει σε αυτήν.

«Η πρώτη επαφή ήταν στις 9 Απριλίου 2021, την εξέτασα στις 12:30 την ώρα που με ενημέρωσαν ότι έκανε εμετό, συνέστησα να μπει ορός» τόνισε η μάρτυρας και πρόσθεσε «Την είδα και Κυριακή πρωί. Είχε προηγηθεί το βράδυ Σάββατο ένα επεισόδιο υποξίας, Την είδα ξαπλωμένη, παρακολουθούσε στο λαπ τοπ ένα παιδικό. Την εξέτασα, δεν βρήκα κάτι, δεν άκουσα άκροαστικα. Ενημέρωσα τον πατέρα, ο οποίος ήταν εκεί εκείνη την ώρα πως το παιδί ήταν σταθερό. Η επόμενη φορά που είδα το παιδί ήταν διασωληνωμένο» τόνισε η μάρτυρας.

Η μάρτυρας μάλιστα περιέγραψε την ανησυχία του Μάνου Δασκαλάκη για την Τζωρτζίνα εκείνο το πρωινό. Ο μπαμπάς μου είπε ότι «έτσι γίνονται με εμάς ποτέ δεν υπάρχει κάτι και όλο κάτι γίνεται» ανέφερε η μάρτυρας και συνέχισε «Ήταν ένας πατέρας που έχει χάσει δυο παιδιά … Δεν τον ρώτησα γιατί κατάλαβα , προσπάθησα να τον καθησυχάσω. Του είπα μην αγχώνεστε στο νοσοκομείο είστε , είμαστε από πάνω…».

Η γιατρός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της υπεράσπισης, είπε πως συνάδελφος της είχε επικοινωνήσει με την παιδοκαρδιολόγο πριν το παιδί πάθει την ανακοπή που την οδήγησε στην τετραπληγία.

«Του μετέφερε ότι είχε δει το παιδί 10 μέρες νωρίτερα και δεν είχε κάποιο πρόβλημα και πρότεινε σε δεύτερο χρόνο να βάλει χόλντερ» σημείωσε η μάρτυρας η οποία συμπλήρωσε πως η ανακοπή της Τζωρτζίνας «ήταν ένα περιστατικό που μας είχε συγκλονίσει».

«Συζητήθηκε στις ενημερώσεις των γιατρών αλλά συνάντηση επί τούτου δεν έγινε» διευκρίνησε.

Η παιδίατρος ήταν παρούσα χωρίς να συμμετέχει στη διαδικασία ανάνηψης. Όπως περιέγραψε είδε την κατηγορούμενη ψύχραιμη «όταν βγήκε το παιδί με το φορείο μετά την ανάνηψη από θάλαμο».

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ