ΕΛΛΑΔΑ

Στον τροπικό της Ελλάδας: Μετά τις καταιγίδες έρχεται καύσωνας

Στον τροπικό της Ελλάδας: Μετά τις καταιγίδες έρχεται καύσωνας
Eurokinissi/Στέλιος Στεφάνου

Μετά τις βροχές και τις καταιγίδες έρχεται καυτό Σαββατοκύριακο με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει σε υψηλά για τη εποχή επίπεδα και το κλίμα να μετατρέπεται σε τροπικό.

Ο καιρός από τη Δευτέρα μέχρι και την Κυριακή θα είναι ή του ύψους ή του... βάθους. Και από φθινοπωρινό που είναι το σκηνικό τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Ιουνίου, το Σαββατοκύριακο θα αγγίξει τα όρια του καύσωνα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Τρίτη 14 Ιουνίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ισχυρές κατά διαστήματα στη Θράκη. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Τρίτη 14 Ιουνίου

Στην Αττική, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, ισχυρές κατά περιόδους κυρίως στη Θράκη και βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Παροδικά νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 7 μποφόρ που βαθμιαία στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Τέταρτη 15 Ιουνίου

Ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις αναμένονται στα δυτικά τις πρωινές ώρες και στα βόρεια το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Πέμπτη 16 Ιουνίου

Ο καιρός αίθριος. Οι άνεμοι στα ανατολικά μεταβλητοί ασθενείς και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα δυτικά νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 17-19 Ιουνίου

Ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 2 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ