Εκκενώθηκε ο άτυπος καταυλισμός προσφύγων στο Πολύκαστρο
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 17:30 το απόγευμα της Δευτέρας η επιχείρηση εκκένωσης του άτυπου καταυλισμού προσφύγων στο βενζινάδικο της ΠΑΘΕ, στο ύψος του Πολυκάστρου.
Όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, συνολικά 1.158 άτομα, στη συντριπτική πλειοψηφία τους Σύροι, αναχώρησαν με 31 λεωφορεία για το κέντρο φιλοξενίας στα Βασιλικά.
Η επιχείρηση εξελίχθηκε σε απόλυτα ήρεμο κλίμα, με τους πρόσφυγες να έχουν ετοιμάσει από νωρίς τα πράγματά τους και να επιβιβάζονται στα λεωφορεία οικειοθελώς.
Στην κυκλοφορία δόθηκε και το κομμάτι της ΠΑΘΕ Θεσσαλονίκης- Ευζώνων, από τον κόμβο Αγίου Αθανασίου ως τη στροφή Πολυκάστρου, που είχε κλείσει γύρω στις 6 το πρωί με τους οδηγούς να κινούνται μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού.
Αύριο, Τρίτη, η αστυνομία αναμένεται να προχωρήσει στην εκκένωση των άλλων δύο άτυπων καταυλισμών στην περιοχή, αυτού στο βενζινάδικο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα σύνορα κι αυτού στο ξενοδοχείο, στη στροφή για Ευζώνους.
Κόσοβο: Ξεκάθαρο προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος με βάση τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα
23:08
Μεξικό: Εκτροχιασμός επιβατικής αμαξοστοιχίας στο νότιο Μεξικό
22:56
«ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ»: Liveblog: Πάνω από δύο ώρες κρατά η κρίσιμη συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στη Φλόριντα
22:43
Επιστροφή με… μαρτύριο στην Εθνική Οδό: Χάος και πολύωρες καθυστερήσεις στην Αθηνών – Λαμίας
22:34