ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης θυρίδων σε τράπεζα στη Νέα Σμύρνη - Ταυτοποιήθηκαν τρεις αλλοδαποί

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης θυρίδων σε τράπεζα στη Νέα Σμύρνη - Ταυτοποιήθηκαν τρεις αλλοδαποί
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση διάρρηξης πέντε θυρίδων που είχε πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουλίου του 2022 σε τραπεζικό κατάστημα στη Νέα Σμύρνη, με την ταυτοποίηση τριών αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκε η δράση διεθνούς εγκληματικού κυκλώματος που δραστηριοποιούταν στις διαρρήξεις τραπεζικών θυρίδων, μέλη του οποίου είναι οι τρεις κατηγορούμενοι.

Οι δράστες που ταυτοποιήθηκαν είναι τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 46, 42 και 46 ετών, αντίστοιχα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης σε συνεργασία με τις διεθνείς διωκτικές αρχές, προέκυψε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι αποτελούν μέλη διεθνούς μετακινούμενης εγκληματικής ομάδας που ειδικεύεται στις κλοπές από τράπεζες.

Αποκαλύφθηκε ότι η παραπάνω περίπτωση διάρρηξης ήταν μέρος συνολικότερου οργανωμένου σχεδίου.

Οι κατηγορούμενοι εισήλθαν στη χώρα μας αρκετές ημέρες νωρίτερα με σκοπό να μελετήσουν τους υποψήφιους στόχους.

Αφού επέλεξαν το κατάστημα-στόχο, το επισκέφτηκαν αρκετές φορές σε διάστημα τριών ημερών για να χαρτογραφήσουν το χώρο, καταγράφοντας και σε βίντεο την κατόπτευση του για περαιτέρω προσεκτική παρατήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Έχοντας διαμοιράσει τους ρόλους τους, εισήλθαν φορώντας χειρουργικές μάσκες διαδοχικά στο κατάστημα προσποιούμενοι τους πελάτες.

Έφτασαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί στο χώρο του θησαυροφυλακίου, διέρρηξαν τις θυρίδες και αφαίρεσαν τα κοσμήματα που βρίσκονταν στο εσωτερικό τους.

Έφυγαν διαδοχικά από το κατάστημα και ακολούθησαν διαφορετικά δρομολόγια διαφυγής, όπου και συναντήθηκαν μακριά από το κατάστημα, επικοινωνώντας τηλεφωνικά μεταξύ τους στο μεσοδιάστημα.

Την ίδια κιόλας ημέρα έφυγαν από τη χώρα, ταξιδεύοντας αεροπορικώς σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, τόσο εθνικά όσο και διεθνή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ