ΕΛΛΑΔΑ

Αρσάκειο: Πειθαρχική διαδικασία για τους μαθητές που έδεσαν 15χρονο με πετονιά

Αρσάκειο: Πειθαρχική διαδικασία για τους μαθητές που έδεσαν 15χρονο με πετονιά
ΙΝΤΙΜΕ

Από πειθαρχικές διαδικασίες αναμένεται να περάσουν, οι μαθητές και η μαθήτρια που εμπλέκονται στην υπόθεση bullying σε βάρος 15χρονου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Διδασκόντων του Αρσακείου, στην οποία, επίσης, επισημαίνεται ότι θα υποβληθεί αίτημα Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες εκπαιδευτικών.

Η απάντηση αυτή έρχεται μετά τη δημοσίευση νέου περιστατικό σχολικού εκφοβισμού κατά το οποίοοι συμμαθητές του έδεσαν με πετονιά γύρω από το λαιμό, τραυματίζοντάς τον.

Οι θύτες του περιστατικού ήταν πέντε αγόρια και ένα κορίτσι, εκ των οποίων συνελήφθηκαν οι τέσσερις.

Μετά από έρευνα που διεξήγαγαν οι αρχές το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου (1/4) εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας οι τέσσερις από τους έξι δράστες, τρία αγόρια και το ένα κορίτσι.

Στη συνέχεια, οι δράστες της επίθεσης αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα, ενώ αναζητούνται οι άλλοι δύο.

Όλοι οι ανήλικοι βαρύνονται με τις κατηγορίες της εξύβρισης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράνομης βίας κατά συναυτουργία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων του Αρσάκειου

«Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός τής ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων).


Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ