ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο από τη στιγμή που το Intercity περνάει για πρώτη φορά από τα Τέμπη μετά τη σύγκρουση

Βίντεο από τη στιγμή που το Intercity περνάει για πρώτη φορά από τα Τέμπη μετά τη σύγκρουση
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ /EUROKINISSI

Τη στιγμή που το Intercity περνάει από το σημείο της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ, 32 ημέρες μετά το δυστύχημα.

Ειδικότερα, το Intercity εκτελεί το πρώτο δρομολόγιο του σιδηροδρομικού άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας (3/4).

Να σημειωθεί, δε, ότι ο μηχανοδηγός επιβράδυνε την ώρα της διέλευσης, ακολουθώντας τα μέτρα ασφαλείας που έχουν επιβληθεί, τα οποία απαιτούν τα δρομολόγια να εκτελούνται σε χαμηλές ταχύτητες.

Φανερά συγκινημένος ο προϊστάμενος της αμαξοστοιχίας, κ. Παπακωνσταντίνου, σχολίασε μόνο ότι επικρατεί «συγκίνηση», ενώ έκανε και τον σταυρό του περνώντας από το σημείο όπου έγινε η τραγική σύγκρουση.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πρώτο δρομολόγιο με αναχώρηση από τον σταθμό Λαρίσης για Καλαμπάκα ταξίδεψε ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης και στελέχη της Hellenic Τrain, θέλοντας να δώσουν το μήνυμα ότι οι μετακινήσεις είναι ασφαλείς.

Σε δηλώσεις που έκανε ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Σήμερα έχουμε την επανεκίννηση της επιβατικής αμαξοστοιχίας για την Βόρεια Ελλάδα για Θεσσαλονίκη και Καλαμπάκα με μια μικρή χρονική υστέρηση καθώς είχε προγραμματιστεί για προχθές. Είμαστε μέσα στο πρόγραμμά μας όσον αφορά στο σύνολο σχεδόν των αμαξοστοιχιών, απομένει ο προαστιακός σιδηρόδρομος για το Κιάτο που θα εκκινήσει προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας όταν θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα τα οποία γίνονται κυρίως για την ανάδειξη του φωτισμού μέσα σε σήραγγες προς τη διαδρομή για Κιάτο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ