ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Κατάθετει σταθμάρχης Λάρισας - Θα κληθεί και ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου

Τέμπη: Κατάθετει σταθμάρχης Λάρισας - Θα κληθεί και ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου
Λίγα λουλούδια και αναμμένα κεριά στο σημείο που σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη INTIME / ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συνεχίζονται οι καταθέσεις στον εφέτη ανακριτή για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 επιβάτες. Το μεσημέρι της Δευτέρας (3/4) κλήθηκε να καταθέσει μία εν ενεργεία σταθμάρχης που υπηρετεί στη Λάρισα, προκειμένου να ενημερώσει για τις συνθήκες εργασίας, τα μέτρα ασφάλειας και τη διαχείριση της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στον εφέτη ανακριτή αναμένεται να κληθεί για κατάθεση και ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου. Νωρίτερα κατέθεσε, συνταξιούχος σταθμάρχης του ΟΣΕ που υπηρετούσε στο Βόλο, για τις παραλείψεις και τα λάθη αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του σιδηροδρόμου, τα τελευταία χρόνια.

Ο Σταθμάρχης του Βόλου αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση στους δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται να δώσει συμπληρωματική κατάθεση και ο σταθμάρχης Λάρισας που την 28η Φεβρουαρίου έκανε την απογευματινή βάρδια στον Σταθμό Παλαιοφαρσάλου και ο οποίος έσπευσε στο Σταθμαρχείο Λάρισας μετά τη σύγκρουση των τρένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφέτης ανακριτής έως και το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, δηλαδή έως το Πάσχα, θα παίρνει καταθέσεις από εν ενεργεία και συνταξιούχους σταθμάρχες και εργαζόμενους σε άλλες θέσεις, ενώ τέλη Μαΐου θα καλέσει για συμπληρωματικές καταθέσεις και τους τέσσερις κατηγορούμενους. Πιο συγκεκριμένα, τον προφυλακισμένο σταθμάρχη, τον προφυλακισμένο επιθεωρητή και τους δύο υπό όρους ελεύθερους σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας στη Λάρισα την 28η Φεβρουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ