Νίκος Δένδιας για ένταξη Φινλανδίας: Συμμαχία αξιών το ΝΑΤΟ
Ανανεώθηκε:
Στην ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ αναφέρθηκε ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ
«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, είναι κατ’αρχάς μια επέτειος, η 74η επέτειος της ίδρυσης του ΝΑΤΟ. Αλλά επίσης, αυτή η πολύ σημαντική επέτειος συνδυάζεται με την είσοδο στη συμμαχία μίας ευρωπαϊκής, δημοκρατικής χώρας, της Φινλανδίας» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών.
«Νομίζω ότι η είσοδος της Φινλανδίας έχει μια άλλη σημειολογία. Ενισχύει την αντίληψη ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι μόνο η πιο επιτυχημένη αμυντική συμμαχία στην ιστορία αυτού του πλανήτη, είναι επίσης μια συμμαχία αξιών, η οποία θα εμβαθύνει και θα προβάλλει αυτές τις αξίες τις οποίες υπερασπίζεται».
«Το Διεθνές Δίκαιο, την εδαφική ακεραιότητα, τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μπλίνκεν για ένταξη Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ: Είναι μία ιστορική ημέρα
Με αντίμετρα απειλεί η Ρωσία μετά την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ
ΝΑΤΟ: Η Φινλανδία γίνεται σήμερα επίσημα το 31ο μέλος
Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης
02:00
Ο χάρτης πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως και σήμερα 28 Αυγούστου
01:00
ΟΠΕΚΑ: Tα επιδόματα που θα καταβληθούν στα τέλη Αυγούστου
00:30
Τουρκία: Έρευνα κατά Βρετανού οικονομολόγου για «προσβολή» του Ερντογάν
23:56