ΕΛΛΑΔΑ

Αγοράκι 4,5 ετών κατάπιε μεταλλικό πιόνι - Σωτήρια επέμβαση στο Ιπποκράτειο

Αγοράκι 4,5 ετών κατάπιε μεταλλικό πιόνι - Σωτήρια επέμβαση στο Ιπποκράτειο
EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στα επείγοντα της Παιδιατρικής Κλινικής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, μεταφέρθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (4/4) ένα αγοράκι 4,5 ετών έχοντας καταπιεί ξένο σώμα.

Όπως αναφέρει το Voria.gr, μετά από τις ακτινογραφίες και τις απεικονιστικές εξετάσεις διαπιστώθηκε πως το παιδί είχε καταπιεί ένα μεταλλικό σκυλάκι - πιόνι (!) από γνωστό επιτραπέζιο παιχνίδι που έπρεπε να αφαιρεθεί άμεσα, καθώς ήταν σε αρκετά δύσκολο σημείο.

Αφότου έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις για τον ακριβή εντοπισμό του αντικειμένου, αλλά και μετά από εκτίμηση παιδο-ΩΡΛ, υπεβλήθη το πρωί σε οισοφαγοσκόπηση (σ.σ. πρόκειται για μέθοδο αντιμετώπισης οξέων αποφράξεων του ανώτερου πεπτικού στα παιδιά), υπό γενική αναισθησία για την αφαίρεσή του από τον οισοφάγο.

Πετυχημένη η επέμβαση

Οι γιατροί είναι ικανοποιημένοι από την επιτυχημένη απαιτητική επέμβαση και την άμεση απομάκρυνση του αντικειμένου. Το παιδί είναι καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται στην Παιδιατρική Κλινική. Στην επέμβαση μετείχαν έμπειροι παιδοαναισθησιολόγοι, παιδο-ΩΡΛ και παιδογαστρεντερολόγοι.

Χαρακτηριστικές είναι και οι φωτογραφίες που αποτυπώνουν το σημείο που σταμάτησε το σκυλάκι στον οισοφάγο του παιδιού:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ