ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες αποκάλυψης στο Νέο Βουτζά: H Γη «καταπίνει» τα σπίτια των κατοίκων

Εικόνες αποκάλυψης στο Νέο Βουτζά: H Γη «καταπίνει» τα σπίτια των κατοίκων
Στιγμιότυπο από σπίτι στο Νέο Βουτζά Screen grab/Glomex/Mega

Δύσκολες ώρες για κατοίκους στην περιοχή του Νέου Βουτζά, καθώς η γη σταδιακά υποχωρεί, και «καταπίνει» σπίτια.

Όπως διακρίνεται και στα πλάνα της εκπομπής Κοινωνία Ώρα Mega, στην οδό Καρυωτάκη, σπίτι έχει υποστεί καθίζηση κατά 3,5 εκατοστά ενώ ο δρόμος έχει υποχωρήσει κατά 3,5 μέτρα.

Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού μιλώντας στο MEGA αναφέρει, πως «ο δήμαρχος μας έχει πει ότι βάσει μελέτης που έχει γίνει θα υποχωρήσει όλη η πλαγιά και θα φύγουν γύρω στα 10 σπίτια».

«Σε πιο δύσκολη θέση είναι το δικό μας σπίτι και γι’ αυτό έχουμε μία κραυγή αγωνίας. Δεν μπορούμε να βρούμε από πουθενά άκρη. Οι μελέτες έχουν γίνει, ο δήμαρχος λέει ότι έχει υποχωρήσει και ο δρόμος» συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τα όσα εξηγεί, από όταν κατασκευάστηκε το σπίτι της δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, και όλα άρχισαν να αλλάζουν από τη φονική φωτιά στο Μάτι, με την ίδια να προσπαθεί να βρει μια λύση προκειμένου να σώσει την περιουσία της.

Η πολεοδομία έχει χαρακτηρίσει το σπίτι της ως κίτρινο και η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

«Είμαστε με άδεια οικοδομής, μέσα στον οικιστικό ιστό. Όλα είναι νόμιμα και τίποτα παράνομο. Μετά τη φωτιά έφυγαν τα δένδρα που κρατούσαν το χώμα, τα νερά της βροχής έμπαιναν στο διπλανό σπίτι. Στο σπίτι ερχόμαστε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και μένουμε, διότι μένουμε στον πατέρα μου. Είμαστε στον δρόμο ουσιαστικά» καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ