ΕΛΛΑΔΑ

Τι λέει ο Τσελέντης μετά την εισαγγελική παρέμβαση για το πρωταπριλιάτικο αστείο του

Τι λέει ο Τσελέντης μετά την εισαγγελική παρέμβαση για το πρωταπριλιάτικο αστείο του
Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης INTIME

Ιδιαίτερα ενοχλημένος με την τροπή που πήρε η πρωταπριλιάτικη ανάρτησή του, εμφανίστηκε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης, έπειτα από την εισαγγελική παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε.

Αναλυτικότερα ο εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 6/4 στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega, κάνει λόγο για επιλεκτική ευαισθητοποίηση, και αναφέρεται στην μετάδοση της εισαγγελικής παρέμβασης από ξένα μέσα.

«Να γελάσω ή να κλάψω; Μάλλον να γελάσω. Είμαστε σε μία χώρα που ποινικοποιείται το αστείο. Έχουμε, δηλαδή, επιλεκτική ευαισθητοποίηση στη δικαιοσύνη, εάν είναι δυνατόν», δήλωσε.


«Τόσους μήνες βγάζω σχολεία – φέρετρα, που είναι ετοιμόρροπα και δεν πήγε κανένας εισαγγελέας κατά αυτών των τύπων.


Τώρα κοιτάνε εμένα, επειδή έβγαλα ένα αστείο ότι θα… αδειάσει το Αιγαίο! Γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι! Εδώ αφήνουν ένα βιαστή ανηλίκων ελεύθερο και ασχολούνται με τον Τσελέντη. Είναι γελοία πράγματα αυτά», είπε αρχικά.

«Εδώ και ένα χρόνο βγήκε κάποιος και έλεγε για σεισμό 7 Ρίχτερ κάτω από τη Θήβα. Μου πήρε έξι μήνες να ησυχάσω τον κόσμο. Μετά τους σεισμούς στην Τουρκία βγήκαν κάποιοι και έλεγαν 8 Ρίχτερ στο Ιόνιο, εκεί βγήκα πάλι και ηρέμησα τον κόσμο. Τώρα λένε εν μέσω τουριστικής περιόδου ότι θα κάνει μεγάλο σεισμό στον Κορινθιακό και το Ιόνιο και το διέψευσα πάλι. Δεν θα πω ονόματα, αλλά ο συνάδελφος δεν έχει αφήσει περιοχή της χώρας που να μην έχει κάνει πρόβλεψη», συμπλήρωσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού.

Στο ενδεχόμενο μάλιστα να του ασκηθεί δίωξη σχολίασε πως «μακάρι να διωχτώ, διαφήμιση θα μου κάνουν».

Η επίμαχη ανάρτηση

Ο κ. Τσελέντης είχε κάνει την πρωταπριλιά την εξής ανάρτηση:

«ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

Δυστυχώς, δε πάμε καλά όσον αφορά την Σαντορίνη. Από τον Οκτώβρη παρακολουθούμε με 20 επιπλέον σεισμογράφους το νησί και παρατηρούμε ότι από τον Ιανουάριο έχουμε σταδιακή εξαφάνιση του μάγματος κάτω από το ηφαίστειο.

Παράλληλα αντιδιαμετρικά της Γης ένα άλλο ηφαίστειο το γνωστό Tripanteco (κάτω αριστερά) παρουσιάζει το αντίθετο φαινόμενο σύμφωνα με το Ιαπωνικό Ηφαιστειακό Ινστιτούτο. Δηλαδή παρατηρείται ανύψωση του μάγματος.

Πρόσφατες μετρήσεις που έγιναν από ομάδα Ιαπώνων ηφαιστειολόγων δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μετατοπισθεί όλο το μάγμα που ήταν κάτω από τη Σαντορίνη προς το ηφαίστειο Tripanteko δημιουργώντας μια τεράστια χοάνη κάτω από τη Σαντορίνη.

Αν συμβεί αυτό θα έχουμε την εισρόφιση των υδάτων του Αιγαίου το οποίο θα μεταβληθεί σε λιμνοθάλασσα με ότι αυτό συνεπάγεται για το τουρισμό. Βέβαια αυτό έχει και τα καλά του γιατί σε πολλά νησιά πλέον θα μπορούμε να πηγαίνουμε οδικώς! Η πιθανότητα να συμβεί αυτό δεν είναι καθόλου αμελητέα και ξεπερνά το 30%.

Ελπίζω να πέφτω έξω αλλά δυστυχώς άλλα δείχνουν οι μετρήσεις. Θα σας κρατώ ενήμερους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ