ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη: «Το θέμα των μεταμοσχεύσεων είναι ευαίσθητο - Πρέπει να μιλάμε με στοιχεία»

Παγώνη: «Το θέμα των μεταμοσχεύσεων είναι ευαίσθητο - Πρέπει να μιλάμε με στοιχεία»
INTIME / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Είναι πολύ ευαίσθητο θέμα, το ζήτημα των μεταμοσχεύσεων και πρέπει να προσέχουμε πολύ όταν μιλάμε» είπε η Ματίνα Παγώνη, με αφορμή την κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου που κατηγορείται για το θάνατο των παιδιών της, τον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη και τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη. Ο λόγος ήταν οι υπόνοιες που άφησε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας για τον γιατρό, ότι στέλνει όργανα παιδιών σε νοσοκομεία του εξωτερικού. 

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων που έθεσε ο κ. Κούγιας στον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη, αφήνοντας υπόνοιες για τις μεταμοσχεύσεις, προκάλεσε την αντίδραση τόσο του κ. Ηλιάδη, όσο και των επίσημων φορέων του υπουργείου Υγείας, το οποίο, μέσω του Θάνου Πλεύρη, έσπευσε να στηρίξει τον γιατρό.

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε το πρωί της Παρασκευής (7/4) στο Mega, σχετικά με το θέμα και ανέφερε: «Τα δικαστήρια θα πάρουν τις αποφάσεις με βάσει τα δεδομένα των καταθέσεων και της λειτουργίας του κάθε νοσοκομείου που ήταν το κάθε παιδί. Όλα είναι καταγεγραμμένα και υπογεγραμμένα, κανένας δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει».

Σχετικά με το ζήτημα των μεταμοσχεύσεων η κυρία Παγώνη είπε ότι είναι ένα πολύ ευαίσθητο και σημαντικό θέμα «και πρέπει να μιλάμε με στοιχεία», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Και τόνισε η κα. Παγώνη ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να φθάσει στα επίπεδα του εξωτερικού και η Ελλάδα στο ζήτημα των μεταμοσχεύσεων.

Η ίδια επίσης υπογράμμισε ότι η θέση του υπουργού Υγείας ήταν σωστή.

Συγκεκριμένα ανέφερε η κα. Παγώνη για την παρέμβαση του κ. Πλεύρη: «Οφείλει ο υπουργός να παρέμβει και να υπερασπιστεί τους γιατρούς του ΕΣΥ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ