Βίντεο - ντοκουμέντο από τη δράση του κυκλώματος διακίνησης παράτυπων μεταναστών
Ανανεώθηκε:
Βίντεο στα social media με το οποίο διαφήμιζαν ασφαλή μεταφορά παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα είχε δημιουργήσει το κύκλωμα των παράνομων διακινητών, το οποίο εξάρθρωσε το Τμήματα διαχείρισης μετανάστευσης της Διεύθυνσης αλλοδαπών Αττικής.
Στο βίντεο αυτό ανέφεραν ότι οι δρόμοι από την Τουρκία στην Ελλάδα έχουν ανοίξει και ότι το κύκλωμα με ασφάλεια μπορούσε να μεταφέρει, έναντι αμοιβής, στην Ελλάδα τους παράτυπους μετανάστες. Η δράση τους ξεκίνησε το 2019 και αρχηγός φέρεται ένας Ιρακινός ο οποίος είχε άδεια παραμονής στην χώρα μας.
Κατασχέθηκαν συνολικά 271 οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούσε το κύκλωμα για να μεταφέρει τους παράτυπους μετανάστες.
Είχαν κατασκευάσει 30 ανύπαρκτα πρόσωπα μέσω κλεμμένων στοιχείων ΑΦΜ και πλαστές σφραγίδες ΚΕΠ και χρησιμοποιούσαν αυτά τα στοιχεία για να αγοράζουν τα οχήματα.
Τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης ξεπερνούν τα 2.700.000 ευρώ. Είναι ενδεικτικό ότι ζητούσαν 500 ευρώ από κάθε άτομο για τη μεταφορά από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Οι αστυνομικοί μάλιστα εντόπισαν και ένα συνεργείο αυτοκινήτων ιδιοκτησίας της εγκληματικής οργάνωσης στο οποίος έκαναν τις μετατροπές των ΙΧ.
Συνολικά έχουν συλληφθεί 5 άτομα σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Ομόνοια, Ίλιον και Κάτω Πατήσια.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης μεταναστών - Κέρδη πάνω από 2,7 εκ. ευρώ
Τροχαίο - Αλεξανδρούπολη: Τραυματίστηκαν επτά μετανάστες - Δύο άτομα σε σοβαρή κατάσταση
Βίντεο και αποκαλυπτικοί διάλογοι από τους διακινητές με επιχειρησιακό κέντρο στην ΑΘήνα
SPONSORED
Εύβοια: «Από περιοχή που έχει δώσει μέχρι 5,5 Ρίχτερ» - Τι λένε οι σεισμολόγοι για την τριπλή δόνηση
13:55
Από τις «Στενές Επαφές» στο Disclosure Day: Η «επίκαιρη» θεωρία συνωμοσίας του Σπίλμπεργκ
13:37
Βίντεο - ντοκουμέντο: Μέσα στο σπίτι που νοίκιαζε ο 37χρονος Παλαιστίνιος στα Πατήσια - Τι βρέθηκε
13:17
Δύο ισχυροί σεισμοί 4,8 και 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια: Κατολισθήσεις και ζημιές - Αισθητοί στην Αττική
13:01